Pieaugs maksa par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovNeatliekamās palīdzības mašīna
Neatliekamās palīdzības mašīna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Veselības ministrija atzīmē, ka ātrās palīdzības tarifi nav mainījušies jau daudzus gadus.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Veselības ministrija plāno paaugstināt maksu par nepamatotu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu un citiem pakalpojumiem, liecina valsts sekretāru sanāksmē pasludinātās NMPD tarifu izmaiņas, raksta rus.lsm.lv.

Iepriekš iestāde noliedza informāciju par tarifu celšanu. Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā šī gada 1. augustā — pirms to stāšanās spēkā tie jāapstiprina valdībā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests - Sputnik Latvija
Latvijas "ātrie" naktīs gulēs

Līdz šim maksa par nepamatotu ātrās palīdzības izsaukumu sastādīja 40,14 eiro, taču vasaras beigās tā varētu pieaugt līdz 56,56 eiro. turklāt pieaugs izcenojumi par ātrās palīdzības izsaukumu ārzemniekam, kurš nesaņem valsts apmaksātos medicīniskos pakalpojumus, no 93,91 eiro līdz 133,39 eiro.

Veselības ministrija atzīmē, ka ātrās palīdzības tarifi nav mainījušies jau daudzus gadus un balstās uz 2011. gada pētījumiem.

Pērn NMPD veica izdevumu pārrēķinu, konstatējot, ka tie ir palielinājušies par 37,7%.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, aprīlī NMPD vadītāja Liene Cipule paziņoja, ka izcenojumi par ātrās palīdzības izsaukumu varētu pieaugt līdz 56 eiro.    

Ziņu lente
0