Latvijas atzīta par vienu no neinovatīvākajām valstīm ES

© pixabayИнновации
Инновации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inovāciju ziņā Latvija izrādījusies viena no atpaliekošākajām valstīm Eiropas Savienībā, taču, kā atzīmē eksperti, valstij ir iespēja uzlabot savus rādītājus.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Saskaņā ar Eiropas Komisijas publicētā "Eiropas inovāciju rezultātu pārskata 2018" datiem, inovāciju ziņā Latvija ieņem 24. vietu 28 Eiropas Savienības valstu vidū, vēsta Mixnews.lv

Par ES inovatīvāko valsti atzīta Zviedrija, tai seko Dānija, Luksemburga, Francija, Īrija un Beļģija. Latvijas kaimiņi – Igaunija un Lietuva pārskatā attiecīgi ieņem 17. un 20. vietu. Ekonomikas ministrijā atzīmēja, ka Latviju jau trešo gadu pēc kārtas iekļauj "viduvējo novatoru" valstu grupā, kuru sasniegumi inovāciju jomā sastāda 50-90%.

Калькулятор и евро - Sputnik Latvija
Latvija izmantos radošu pieeju eirofondu naudas saņemšanai

Neskatoties uz to, pēdējā gada laikā Latvija uzlabojusi savas novatoru spējas par 10%. savukārt Eiropas Komisijas eksperti pozitīvi vērtē Latvijas padarīto darbu labvēlīgas vides nodrošināšanai inovācijām, it sevišķi platjoslu pakalpojumu izplatīšanā, cilvēkresursu attīstībā, finanšu pieejamībā zinātniskiem un strauji augošiem uzņēmumiem.

Iepriekš tika ziņots, ka premjerministrs Māris Kučinskis, atskaitoties februārī Saeimā par valdības divu gadu darbu, uzsvēra, ka valdības mērķis ir Latvijas ekonomikas konkurētspējas panākšana, kas balstītos uz tehnoloģiju faktoriem, ražošanas efektivitātes un inovācijām, kas savukārt nesīs stabilu iedzīvotāju dzīves kvalitātes celšanos. 

Tāpat viņš atzīmēja, ka nepieciešama inovāciju aktualizēšana valsts līmenī, kā lielu kapitālsabiedrību īpašniecei, kura rāda piemēru privātuzņēmējiem.

Inovatīva darbība ir process, kas iekļauj idejas rašanos, tās izstrādi, apgūšanu ražošanas procesā, ražošanu, iziešanu tirgū, uzņēmējdarbības panākumu sasniegšanu, uzņēmējdarbību un visu šo posmu pārvaldes procesu.

Ziņu lente
0