Kļuvis zināms, uz kādiem Latvijas ceļiem parādīsies jauni fotoradari

CC0 / pixabay / Fotoradars
Fotoradars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms visiem fotoradariem stāvēs brīdinājuma zīmes par šīs ātruma kontroles ierīces esamību, lai vadītāju tiktu brīdināti.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) paziņo, kur parādīsies jaunie stacionārie fotoradari, vēsta aprinkis.lv.

Saskaņā ar CSDD datiem, septiņi fotoradari parādīsies apdzīvotajās vietās Piņķi, Vitrupe, Vecstropi, Grenctāle, Lapmežciems, Klidziņa un Šķibe.  Pirms visiem fotoradariem stāvēs brīdinājuma zīmes par šīs ātruma kontroles ierīces esamību, lai vadītāju tiktu brīdināti.

Šobrīd uz Latvijas ceļiem jau darbojas vairāki desmiti stacionāro fotaradaru. Vairums no tiem uzstādīti Rīgas apkaimē vai pašā galvaspilsētā, kur ir intensīvāka satiksme. Apskatīt fotoradaru karti var šeit.

Autovadītājs ar pasažieri automašīnas salonā - Sputnik Latvija
Autovadītājiem Latvijā draud sods – 100 eiro par Facebook lasīšanu pie stūres

Šogad valsts plāno uzstādīt vēl 40 stacionāros fotoradarus. Valsts policijas rīcībā ir arī pārvietojamie radari.

Fotoradaru izmantošana, saskaņā ar statistiku, ir uzlabojusi situāciju uz Latvijas ceļiem, samazinot avāriju skaitu par 47%, un smago avāriju skaitu par 45%. Pērnais gads kļuvis par drošāko uz Latvijas ceļiem pēdējo gadu laikā. Gada laikā avārijās gāja bojā 136 cilvēki, kas ir par 14% mazāk, nekā 2016. gadā. Savukārt, salīdzinot ar 2010. gadu, CSN bojāgājušo skaits samazinājies par 38%. taču, neskatoties uz cerību raisošajiem skaitļiem, saskaņā ar pērnā gada rezultātiem, Latvija izrādījusies vienā no pēdējām vietām Eiropas Savienībā pēc ceļu un transporta negadījumu upuru skaita — gada laikā bojā gāja 70 cilvēki, rēķinot uz miljonu iedzīvotāju.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka laiku pa laikam fotoradarus cenšas iznīcināt, apliekot tās ar riepām un aizdedzinot. Kopumā, kopš 2017, gada sākuma, tika sabojāti vai iznīcināti seši fotoradari: aprīlī sadedzināja fotoradaru Jaunmārupē, jūlijā — Jūrmalā, septembrī — uz Jelgavas šosejas, Brankas/Ozolnieki krustojumā, oktobrī — Aknīstē ļaunprāši apgāza konstrukciju, uz kuras bija uzstādīts fotoradars, novembrī — pie Rīgas apvedceļa nezināmie aizdedzināja uzreiz divas iekārtas.    

Ziņu lente
0