No 10 līdz 500 eiro: Latvijā cenšas uzpirkt Ceļu policiju

© Pixabay / janeb13Kukuļis
Kukuļis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vadītāji, kuri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, joprojām cenšas atpirkties no ceļu policistiem: lielākoties iztikt ar kukuli cenšas Latvijas ārzemju viesi.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, šogad Latvijā tika reģistrēti 37 ceļu policistu uzpirkšanas mēģinājumu gadījumi, tiek ziņots Valsts policijas Facebook lapā.

Policisti apgalvo, ka ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēju piedāvāto kukuļu apmērs svārstās no 10 līdz 500 eiro.

Tāpat tiek atzīmēts, ka Zemgales reģionā reģistrēti 20 kukuļdošanas mēģinājuma gadījumi, Latgalē — astoņi, un pa trīs gadījumiem Rīgas, Vidzemes un Kurzemes reģionā. Septiņpadsmit gadījumos kukuļus policistiem piedāvājuši ārzemnieki.

Kopumā negodprātīgie vadītāji šogad bijuši gatavi atpirkties no policistiem ar 3 400 eiro summu.

Tāpat policisti ziņo par to, ka kukuļdošanas mēģinājums tika reģistrēts pavisam nesen — 25. jūnijā, Grostonas ielā, Rīgā. Ceļu policija apturēja Ford mašīnas vadītāju par noteikumu neievērošanu. Kā noskaidrojies, 1946. gadā dzimis vīrietis vadījis transportlīdzekli bez līdz paņemtajām vadītāja tiesībām. Cenšoties izvairīties no administratīvā soda, vīrietis centās policistam iedot kukuli 100 eiro apmērā.

Bērns - Sputnik Latvija
Trīsgadīgs bērns viens klīda pa naksnīgo Jēkabpili

Beigās sakarā ar kukuļdošanas mēģinājumu amatpersonai tika uzsākts kriminālprocess. Tagad vīrietim draud sods ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, īslaicīgs arests, naudas sods vai piespiedu darbi.

Iepriekš ziņots, ka Līgo svētku brīvdienās policisti rīkoja reidus uz Latvijas ceļiem. No piektdienas, 22. jūnija, līdz svētdienai, 24. jūnijam, tika aizturēti 10 vadītāji alkohola reibumā, vēl četri atradušies aizliegto vielu ietekmē.

Turklāt par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tika sastādīti 438 protokoli, tostarp, 185 — par ātruma pārsniegšanu un viens protokols — par agresīvu braukšanu.    

Ziņu lente
0