Uz Rīgu brauc Berlīnes lāči

CC0 / Dorisrieck / United Buddy Bears
United Buddy Bears - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas vēstniecība uzdāvinājusi latviešiem simtgadē neparastu dāvanu – uz Rīgu atbrauks slavenie Berlīnes lāči.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Slavenās divus metrus augstās daudzkrāsainās United Buddy Bears lāču skulptūras pavadīs šo vasaru Rīgā, vēsta šīs starptautiskās mākslas izstādes mājaslapa.

 Pirmā izstāde, kurā tika prezentēti 350 lāči, kurus izgleznoja mākslinieki no visas pasaules, notika Berlīnē (uz Vācijas galvaspilsētas ģerboņa attēlots lācis), un kopš tā laika draudzīgie lācēni ar paceltām ķepām ceļo pa pasauli, simbolizējot draudzību, optimismu un Vāciju.

Latvijas dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Intars Busulis paskaidroja, kāpēc dzied krievu valodā

Pēc Vācijas vēstniecības Latvijā uzaicinājuma lāči šovasar ieradīsies Rīgā. Tā ir pirmā United Buddy Bears vizīte Baltijas valstīs — Vācijas dāvana Latvijas simtgadē. Vēstniecības un Rīgas domes rīkotā izstāde notiks Doma laukumā no šī gada 12. jūlija līdz 22. augustam. Tā būs atvērta visiem gribētājiem.

Rīgā ieradīsies vairāk nekā 140 divus metrus augsto lāču, katrs no kuriem simbolizēs vienu no ANO valstīm un tiks apzīmēts ar šīs valsts mākslinieku. To vidū ir arī Latvijas lācis, kuru apzīmējis Kaspars Zariņš: uz tā ir attēlotas debesis, jūra un ziedošu magoņu pļava.

Turklāt rīdziniekiem nodemonstrēs jauno "Rīgas lāci", kurš izveidots pēc Latvijas bērnu skicēm, kurš paliks pilsētā pēc izstādes beigām.

United Buddy Bears speciālā misija ir palīdzēt bērniem. Tādēļ izstādes laikā, sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, tiks vākti ziedojumi bērniem, kuri nevar saņemt valsts finansējumu ārstēšanās vajadzībām.     

Ziņu lente
0