Latvijas meistares Romas pāvestam Franciskam dāvanā uzadīs zeķes

© Sputnik / Oksana DzadanZeķes
Zeķes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešiem parādījusies iespēja uzdāvināt personīgu dāvanu Romas Pāvestam Franciskam – vienkārši līdz viņa vizītei Latvijā jāuzada visskaistākās zeķes.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Katoļu labdarības organizācija Caritas izsludinājusi konkursu par godu Romas Pāvesta Franciska vizītei, vēsta Rīgas Arhidiecēzes portāls.

Pāvesta vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 22. līdz 25. septembrim, izņemot Latviju, viņš apmeklēs arī Lietuvu un Igauniju. Plānots, ka Pāvests piedalīsies ekumēniskā dievkalpojumā Doma baznīcā, kā arī aizvadīs misi Aglonas bazilikā.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar Romas pāvestu Francisku I tikšanās laikā Vatikānā 2017. gada 2. jūnijā. - Sputnik Latvija
Romas pāvesta vizītes dienā Latvijā ieteikts izsludināt brīvdienu

Rīgas dome plāno piešķirt līdzfinansējumu 233 232 eiro apmērā, lai sagatavotos Romas pāvesta vizītei. Šo līdzekļu lielākā daļa — 188 805 eiro tiks atvēlēti ēku remontam viesu uzņemšanai. Tiks izremontēts arī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcas ēku komplekss un Svētā Jēkaba katedrāle.

Nepaliks malā arī parasti katoļi: Caritas viņiem izdomājusi zeķu adīšanas konkursu. Visskaistākās zeķes tiks uzdāvinātas pāvestam, pārējās dosies uz organizācijas Ukrainas nodaļu uz izdalīšanu rajonos, kuri cietuši no kara darbībām.

Zeķes ar pievienotu adītājas vārdu un kontaktiem varēs nodot speciālā pieņemšanas vietā Aglonā no 13. līdz 15. augustam, kā arī Caritas nodaļā Svētā Jēkaba katedrālē Rīgā.

Varētu likties dīvaini, ka pāvestam piedāvā uzdāvināt zeķes, nevis tradicionālos latviešu dūraiņus. Taču Caritas, acīmredzami, nolēma, ka zeķes ir praktiskāka dāvana: laikapstākļi Itālijā reti mēdz būt auksti, lai valkātu dūraiņus, toties ziemā no valstī izplatītām marmora grīdām kājām metas auksti.    

Ziņu lente
0