Latvijas Bankas vadītāja lieta nodota Ģenerālprokuratūrai

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Bankas vadītājs Ilmāra Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanu.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja Ģenerālprokuratūrai Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietu un lūdz uzsākt pret viņu krimināllietu. Tāpat lietas materiālos tiek minēts Māra Martinsona vārds, apgalvo Latvijas Televīzija.

KNAB preses paziņojumā nesauc personu vārdus, attiecībā pret kurām lūgts ierosināt kriminālprocesu, taču atzīmē, ka noziedzīgās darbībās iesaistīta Latvijas Bankas amatpersona un kāda privātpersona. Saskaņā ar Latvijas televīzijas rīcībā esošo informāciju, šīs personas ir Ilmārs Rimšēvičs un Māris Martinsons.

Pret Latvijas Bankas amatpersonu KNAB lūdz uzsākt krimināllietu sakarā ar kukuļa saņemšanu, savukārt pret fizisko personu — par starpniecību kukuļa saņemšanā.

Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume paziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes "veiksmīgi darbojas" Rimševiča lietā. "Mēs veiksmīgi strādājam. Lietas nodošana prokuratūrai apsūdzības izvirzīšanai ir dažu nedēļu jautājums," — teica Straume maija beigās intervijā žurnālam Sestdiena.

Guseļņikovs - Sputnik Latvija
Norvik bankas īpašnieks par Rimšēviča lietu: tam bija jānotiek

Latvijas Bankas vadītājs tika aizturēts šī gada februārī aizdomās par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Ierēdnis tika atlaists par ķīlas naudu simt tūkstošu eiro apmērā.

KNAB sāka pārbaudīt informāciju par to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augstu stāvoša finanšu sektora amatpersona izspieduši kukuli no Norvik bankas lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova, kurš intervijā Associated Press paziņoja, ka ar izspiešanu saistīts Rimšēvičs. Pats Rimšēvičs to kategoriski noliedz.

Februārī KNAB aizliedza Rimšēvičam pildīt lēmumu pieņemšanas, kontroles un uzraudzības funkcijas Latvijas Bankā, kā arī izbraukt no valsts. Šī iemesla dēļ Rimšēvičs nevar piedalīties Eiropas Centrālās bankas padomes sēdēs. ECB iesūdzējusi tiesā Latviju sakarā ar Rimšēvičam noteiktajiem ierobežojumiem.

Uzņēmējs Māris Martinsons arī tika aizturēts šī gada februārī sakarā ar lietu pret Latvijas Bankas vadītāju Rimšēviču.

Ziņu lente
0