Pasaules čempionāts futbolā Latvijai nes nelegālos migrantus

© Sputnik / Sergey MelkonovBaltkrievijas Republikas, Latvijas un Krievijas robežu saskares punktā
Baltkrievijas Republikas, Latvijas un Krievijas robežu saskares punktā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nelegālie migranti ar FAN ID kartēm cenšas nokļūt Latvijā, Somijā un Igaunijā, brīdina robežsargi.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Krievijā notiekošā pasaules čempionāta futbolā dēļ Latvijā palielinās nelegālās migrācijas risks, brīdina Valsts robežsardze.

Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūra FRONTEX un Eiropols brīdina, ka čempionāts var tikt izmantots nelegālās imigrācijas mērķiem ES dalībvalstīs.

Обращение Путина к участникам и гостям ЧМ-2018 - Sputnik Latvija
Welcome to Russia: Putins vēršas pie PČ 2018 dalībniekiem un viesiem

Futbola līdzjutēji, kuri ieceļo Krievijā, kā vīzas var izmantot personalizētu Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokumentu (FAN ID karti), taču tas nedod tiesības trešo valstu pilsoņiem iebraukt Latvijā vai šķērsot tas teritoriju tranzītā bez Šengenas vīzas.

Robežsardze jau konstatējusi pirmos nelikumīgās ieceļošanas mēģinājumus no Krievijas teritorijas. Terehovas robežkontroles punktā notverti trīs Senegālas pilsoņi, kuri vēlējušies nokļūt Latvijā, izmantojot Fan ID. Par analoģiskiem gadījumiem pastāstīja robežsargi Somijā un Igaunijā.

​Iepriekš kļuva zināms, ka Frontex piedāvās Polijai papildu robežsargus no dažādām Eiropas valstīm, tai skaitā no Latvijas, lai palīdzētu nodrošināt drošu robežas šķērsošanu sakarā ar pasaules čempionātu, kas notiek Krievijas teritorijā.    

Ziņu lente
0