Jānis Jenzis: kratīšana restorānos "Vairāk Saules" ir trieciens tūrismam

© Foto : pixabayRestorāns
Restorāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nodokļi restorānu biznesā ir milzīgi, normatīvie akti šajā nozarē nav noregulēti, un uzbrukumi restorāniem "90. gadu stilā" var kaitēt visai tūrisma nozarei.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Kratīšana restorānu tīklā "Vairāk Saules" nodarīs kaitējumu visai tūrisma nozarei valstī, pauda Latvijas restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis radio Baltkom ēterā.

Otrdien, 12. jūnijā, kļuva zināms, ka policija veikusi 34 kratīšanas "Vairāk Saules" ofisos un restorānos, kā arī cilvēku dzīvesvietās. Izņemti dokumenti, datu nesēji un kases aparāti. Tīkla līdzīpašnieki Endijs Bērziņš un Mārtiņš Kalniņš pastāstīja, ka kratīšanu un darbības piespiedu apturēšanas rezultātā restorāni cietuši zaudējumus 25 tūkstošu eiro apmērā. Pēc viņu domām, kratīšana ir neadekvāta un nepamatota spēka demonstrācija.

Kafija - Sputnik Latvija
Restorānos Vairāk saules notikušas kratīšanas

"Ir jāsaprot, ka tamlīdzīgi restorāni ir ļoti svarīga tūrisma daļa. Cilvēki Rīgā ierodas ne tikai tāpēc, ka tā ir viesmīlīga pilsēta, bet arī tāpēc, ka šeit ir ļoti kvalitatīva virtuve. Tas atzīts starptautiskā līmenī. Tātad cietīs arī tūrisms," — savu viedokli pauda Jenzis.

Turklāt, viņaprāt, daudzi restorānu īpašnieki var slēgt savus uzņēmumus un izvest biznesu uz ārzemēm.

"Tagad, situācijā, kad nodokļi restorānu biznesā ir milzīgi, normatīvie akti šajā nozarē nav noregulēti, daudzi sāk domat par biznesa slēgšanu. Piemeram, nesen viens no restoratoriem, Latvijas restorānu biedrības valdes loceklis, nesen slēdza uzņēmumu," — uzsvēra Jenzis.

Pēc viņa domām, nepieciešamas parrunas industrijas pārstāvju un kontrolējošo iestāžu starpā, lai rastu izeju no situācijas.

"Es ceru, ka tas nenotiks 90. gadu stilā, kā tas notika otrdien, bet gan tā, kā jānotiek XXI gadsimtā. Mēs — asociācija — esam gatavi sēsties pie pārrunu galda ar visām kontrolējošajām struktūrām, lai apspriestu, kā panākt, lai šis bizness būtu maksātspējīgs. Lai mēs varētu mierīgi gulēt, maksāt nodokļus, un darbiniekiem būtu visas sociālās garantijas, un viņi normāli strādātu," — teica Jenzis.    

Ziņu lente
0