Veikalos vairs nebūs atklāti pieejamas cigaretes

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasTabakas izstrādājumi
Tabakas izstrādājumi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tabakas izstrādājumu aprites likuma grozījumi, kas izskatīti vairāk nekā divus gadus, tiks nosūtīti Eiropas Komisijas vērtējumam.

RĪGA, 14. jūnijs — Sputnik. Saeimas Darba un sociālo lietu komisija atbalstījusi ierosinājumu, kas aizliegtu cigaretes veikalos izvietot pircējiem redzamās vietās, un tās būs iespējams nopirkt tikai pēc cenu saraksta. To paredz Tabakas izstrādājumu aprites likuma grozījumi.

Norma attiecināta arī uz elektroniskajām cigaretēm un tām paredzētajiem šķidrumiem, taču neattiecas uz beznodokļu veikaliem, kuģiem, kuri veic starptautiskos reisus, specializētajiem tabakas izstrādājumu veikaliem, kuri atrodas atsevišķās telpās ar atsevišķu ieeju.

Vinstons Čērčils - Sputnik Latvija
Latvijas ārsti vēlas aizliegt politiķiem smēķēt

Jaunievedums vērsts uz jauniešiem un cilvēkiem, kuri vēlas atmest smēķēšanu. Līdzīgas normas jau ieviestas vairākās Eiropas valstīs un kaimiņos — Krievijā. Dažas valstis spērušas vēl vienu soli tālāk: piemēram, Austrālijā kopš 2012. gada visas cigaretes tiek pārdotas vienādās tumšas olīvkrāsas paciņās bez ražotāja logotipa, tikai ar markas nosaukumu.

Šos likuma grozījumus komisija sāka izstrādāt pirms diviem gadiem. Tagad likumprojekts tiks nodots Eiropas Komisijai, lai saņemtu tās vērtējumu.    

Ziņu lente
0