Dzīvnieku aizstāvji ķērušies klāt Dziesmu un deju svētku ēdienkartei

© Mats HagwallĒdiens
Ēdiens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzīvnieku brīvības biedrības aktīvisti norūpējušies par ēdienkarti, kuru piedāvās Vislatvijas Dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Dzīvnieku aizstāvji nesēž rokas salikuši: tikko apklusa dēkas sakarā ar "olu skandālu", kolīdz aktīvistiem parādās jauns mērķis. Šoreiz redzeslokā nonākuši Vislatvijas Dziesmu un deju svētku organizatori. Dzīvnieku biedrības pārstāvji nosūtījuši viņiem vēstuli, kurā lūdz ņemt vērā, ka dalībnieku vidū var būt veģetārieši, un viņiem jānodrošina attiecīga ēdienkarte.

Publiski lūdzam Dziesmu un deju svētki rīkotājus apsvērt ēdināšanas plānu un ieviest tajā ēdienu opcijas dalībniekiem, kuri neēd dzīvniekus, raksta aktīvisti. Šobrīd vienīgais proteīna avots dejotāju un dziedātāju pusdienu ēdienkartē ir gaļa.

Куриные яйца в корзине - Sputnik Latvija
Īsts rekets: restoratori Latvijā sūdzas par vistu aizstāvjiem

"Augoša sabiedrības daļa dažādu iemeslu dēļ samazina tās patēriņu vai atsakās no tā vispār, turklāt pastāv dažādas par gaļu lētākas un videi, veselībai un dzīvniekiem draudzīgākas augu valsts alternatīvas," norāda savā uzrunā Facebook dzīvnieku aizstāvji.

Savā vēstulē aktīvisti paziņo, ka saprot, kādas grūtības var sagādāt individuāla pieeja dalībniekiem šāda mēroga pasākumos, taču atgādina, ka jau 2014. gadā Koru Olimpiādē Rīgā dalībniekiem bijusi ne vien bezglutēna, bet arī veģetāriešu un vegānu ēdienu izvēles iespēja.

Vēstules beigās dzīvnieku aizstāvji lūdz nodrošināt veģetāriešiem izvēles iespēju vismaz vienā no ēdienreizēm un pat piedāvā rīkotājiem savu palīdzību ar profesionāliem pavāriem, kuri var ieteikt receptes.

Atgādināsim, ka XXVI Vislatvijas Dziesmu svētki un XVI Deju svētki par godu Latvijas valsts simtgadei norisināsies Rīgā no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Olas - Sputnik Latvija
Balticovo ieguldīs trīs miljonus vistu brīvajai pastaigai

Uz svētkiem Rīgā sabraukt aptuveni 43 tūkstoši dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām un citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta Dziesmu un deju svētku tradīciju. Septiņu dienu laikā mākslinieki piedalīsies vairāk nekā 65 koncertprogrammās — koru, deju un instrumentālajos priekšnesumos. Ar savu mākslu skatītājus iepriecinās pūtēju orķestri, kokles mākslinieki, vokālie ansambļi un folkloras grupas.

Gaidāms, ka apmeklēt svētkus un noskatīties visus pasākumu, maksas un bezmaksas, "klātienē" varēs 500 tūkstoši skatītāju.  

Ziņu lente
0