Latvija ietaupīs uz prettanku ieroču munīcijas iegādes

© Sputnik / Sergey MelkonovMiliārā tehnika
Miliārā tehnika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrija un Zviedrija 2017. gadā noslēdza sadarbības vienošanos, kura ietvaros puses grasās veikt savstarpējos militāros iepirkumus.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Latvijas un Zviedrija savstarpēji iegādāsies munīciju granātmetējiem. Šāds formāts ļauj iegādāties munīciju Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām par ekonomiski izdevīgākām cenām, vēsta rus.tvnet.lv.

Latvijas Aizsardzības ministrija noslēgusi vienošanos ar Zviedrijas iepirkumu aģentūru Fоrsvarets Materielverk par savstarpēju dalību munīcijas iegādē priekš prettanku ieročiem Carl Gustav.

Министр обороны Латвии Раймондс Бергманис - Sputnik Latvija
Bergmanis par raķešu palaišanu, Latvijas armijas ambīcijām un siltām apakšbiksēm

Vienošanās par munīcijas iegādi Zviedrijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas bruņotajiem spēkiem noslēgta uz septiņiem gadiem. Tā ietvaros Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēku vajadzībām plānots iegādāties dažāda veida munīciju, kura paredzēta bruņojumā esošajiem 84 milimetru granātmetējiem Carl Gustav. Munīciju piegādās uzņēmums SAAB Dynamics AB.

Šis iepirkums ir pirmais Latvijas Aizsardzības ministrijas un Zviedrijas sadraudzības projekts, kurš tiks īstenots 2017. gada janvārī noslēgtā līguma ietvaros.

Lai nodrošinātu Latvijas armijas nepieciešamības joprojām paliek spēkā 2014. gada jūnijā uz pieciem gadiem noslēgtais ar pagarināšanas tiesībām vēl uz diviem gadiem līgums starp uzņēmumu SAAB Dynamics AB, Eiropas Aizsardzības aģentūru, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Čehiju un Poliju, kura ietvaros Eiropas Aizsardzības aģentūra darbojas kā centralizēta iepirkumu struktūra.

Latvijas aizsardzības budžets 2018. gadam sastāda 576,34 miljonus eiro, kas ir par 126,8 miljoniem vairāk, nekā pirms gada. No šīs summas 43% aizies investīcijās, 24% — uzturēšanai un 33% — personālam. Tādējādi šogad Latvijas sasniegs NATO pieprasītos aizsardzības izdevumus 2% apmērā no valsts iekšējā kopprodukta (IKP).    

Ziņu lente
0