Bojā gājis viens no labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasЧемпионат мира по водно-моторному спорту в Санкт-Петербурге
Чемпионат мира по водно-моторному спорту в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lotāram Milleram bija 54 gadi.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Vācijā traģiski gājis bojā pieredzējušais Latvijas ūdens sacīkšu braucējs Lotārs Millers, vēsta Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

Tas noticis 9. jūnijā Eiropas FR-1000 čempionāta otrā posma sacīkšu laikā. Millers bija kopējās ieskaites līderis pēc Eiropas čempionāta pirmā posma, kurš maija beigās aizritēja Kauņā, un sacensības Vācijā uzsāka no pirmās pozīcijas.

Pieredzējušais ūdensmotosportists no Latvijas uzreiz izvirzījās līderos. Taču vēlāk notika neparedzamais. Pēc pirmā brauciena starta Millera vadītā laiva piedzīvojusi avāriju, bet tajā pēc tam ietriekusies kāda cita konkurenta vadītais braucamais, aizskarot arī Milleru, kurš līdz ar to guvis nāvējošas traumas. Pēc notikušās traģēdijas sacensības tika apturētas.

Lotāram Milleram bija 54 gadi. Visu savu dzīvi viņš veltīja ūdens motosportam, viņš bija sportists, treneris un laivu konstruktors. Millera meita Ieva gājusi tēva pēdās un kļuvusi par pirmo sievieti vēsturē, kurai izdevies uzvarēt Eiropas FR-1000 čempionāta posmu. Vakar viņa tāpat piedalījās sacensībās, kuras tēvam izrādījās pēdējās.

Ziņu lente
0