Skujiņš atsaucis savu kandidatūru VID ģenerāldirektora postenim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Māris Skujiņš uzsvēra, ka atsaucis kandidatūru, ņemot vērā nomelnošanas kampaņu medijos.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Māris Skujiņš atsaucis savu kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora postenim, teikts viņa paziņojumā presei, ko citēja rus.tvnet.lv.

"Melu kampaņas organizatori un tās tiražētāji medijos ir uzvarējuši. Nācu ar izsvērtiem piedāvājumiem un skaidru vīziju par VID attīstību. Priecājos, ka tie tika atzinīgi novērtēti gan atlases komisijā, gan sarunā ar ministri, gan sarunās ar nozaru organizāciju pārstāvjiem, gan frakcijās. Šodien informēju Drošības policiju par melu kampaņas indikācijām, kas bija manā rīcībā. Pēdējās dienas ir spilgts apliecinājums politiskās kultūras purvam visnožēlojamākajā veidā. Šī epizode ir zaudēta, bet ilgtermiņā būsim uzvarētāji. Par savu lēmumu informēju ministri un Valsts kancelejas direktoru. Atvainojos savai ģimenei par pēdējo dienu elli," – teikts Skujiņa paziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka koalīcijas vairākums nesteidz paust atbalstu Skujiņam sakarā ar izvirzīšanu VID ģenerāldirektora amatam.

Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
Atrasta kompromitējoša informācija par potenciālo VID vadītāju

Frakcijas "Vienotība" vadītājs Hosams Abu Meri norādīja, ka Skujiņa kandidatūras sasteigtā izvirzīšana atgādina 2016. gada vasaru un finanšu ministra mēģinājumus izvirzīt VID vadītāja amatam Ingu Koļegovu.

Iepriekš vairākas avīzes Latvijā publicēja ziņas par to, ka Skujiņš esot saistīts ar pazīstamo uzņēmēju Māri Martinsonu, kurš šī gada februārī aizturēts lietā pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, kurš turēts aizdomās par korupciju.

Pats Skujiņš paziņoja, ka nav saistīts ar Martinsonu, taču, kā ziņoja Valsts kancelejas vadītājs Jļānis Citskovskis, publicēto informāciju pārbaudīs KNAB un Drošības policija.

Arī finanšu ministre Reizniece-Ozola trešdien apstiprināja, ka Skujiņa kandidatūru apstiprināšanai VID vadītāja amatā pagaidām nevirzīs, līdz būs sagaidīti atzinumi no atbildīgajām iestādēm par atklātībā nākušajiem faktiem.

Ziņu lente
0