Daugavpils lidostā varētu ierasties investori no Turcijas

CC BY 3.0 / alinco_fan / Метеостанция на аэродроме
Метеостанция на аэродроме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils ieguldījusi lidostas attīstībā 2-3 miljonus eiro, un līdz šim struktūru par tādu summu nav vēlējušies iegādāties potenciālie investori ne no Ķīnas, ne Krievijas, ne arī Vācijas.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Par Daugavpils lidostu ieinteresējušies investori no Turcijas, preses konferencē informēja Daugavpils mērs Rihards Eigims, vēsta Baltic Course.

Ryanair - Sputnik Latvija
Ryanair plāno atvērt bāzi lidostā "Rīga"

Aptuveni četrus mēnešus viņš sarakstījies ar potenciālajiem investoriem un pastāstījis par pašreizējo situāciju. Trešdien Turcijas uzņēmēji ieradās, lai iepazītos ar Daugavpili un veiktu pārrunas par Daugavpils lidostas attīstību.

Daugavpils mērs Rihards Eigims izteica prieku tikties ar uzņēmējiem no Turcijas Daugavpilī. Viņš uzsvēra, ka tas ir liels solis uz priekšu sadarbības tālākai attīstībai.

Viesiem bija sagatavota prezentācija par Daugavpili, lidostas projektu, šī objekta attīstību, Latgales ekonomisko zonu un citiem jautājumiem.

Turcijas uzņēmēji atzina, ka šī informācija viņus ļoti ieinteresējusi, un pateicās Eigimam par pretimnākšanu.

Daugavpils ieguldījusi lidostas attīstībā 2-3 miljonus eiro, un līdz šim neviens no interesentiem, starp kuriem ir bijuši gan ķīnieši, gan arī krievi un vācieši, nav bijis gatavs iegādāties struktūru par šādu summu.

Pašvaldībai nav līdzekļu lidostas tālākai attīstībai, ES nauda tai arī nav pieejama. Zemesgabals bijušās padomju aviobāzes vietā Daugavpils novadā nopirkts par 1,5 miljoniem eiro. No 2005. gada pilsētas varasiestādes centušās piesaistīt investīcijas šim projektam. Pēc pašvaldību vēlēšanām aizvadītajā gadā jaunā vara paziņoja, ka lidostas projekts iesaldēts uz nenoteiktu laiku.

Viļņas lidosta - Sputnik Latvija
Latvieši pabeidza Viļņas lidostas skrejceļa rekonstrukciju

Mērs Rihards Eigims, kurš stājās Andreja Elksniņa vietā, priekšvēlēšanu kampaņā solīja piesaistīt investorus no Ķīnas, taču novembrī paskaidroja, ka saprātīgs lēmums būtu pārdot zemes gabalu, kas plānots lidostai. Viņš atzīmēja, ka pārrunas rit, taču pārliecības par to sekmēm vēl nav.

Septembrī vicemērs Aivars Zdanovskis paziņoja, ka lidostas atjaunošana nav iespējama.

"Atvērt lidostu ir nereāli. Protams, ja tas izdotos, tas būtu ļoti labi pilsētas attīstībai. Taču tas, kas tur noticis… lidosta ir vienkārši izlaupīta. Tur kazas un govis ganās, aug zāle un nekādas iespējas kaut ko izdarīt. Lai to atvērtu, ir nepieciešama traka nauda. Neviena pilsēta, neviens budžets to nepavilks. Varbūt, pat Rīgas budžets to nepavilktu," — viņš uzskata.

Ziņu lente
0