Šadurskis: neesmu dievs, taču ar muļķību cīnos

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр образования Латвии Карлис Шадурскис
Министр образования Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis atradis iemeslu, kāpēc izgāzusies ideja sūtīt bērnus skolā no sešu gadu vecuma: pie visa vainīga Zaļo un zemnieku savienība un Saeimas deputātu muļķība.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Saeima izslēgusi no Vispārējās izglītības likuma grozījumiem ierosinājumu sākt skolas gaitas no sešu gadu vecuma, vēsta Mixnews.lv.

Aizvadītajā nedēļā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtos grozījumus noraidīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Nākamā Saeima būs drosmīgāka: Kučinskis gaida jaunas reformas izglītībā

Iepriekš premjerministrs Māris Kučinskis paziņoja, ka pirms lēmuma pieņemšanas par sešgadnieku sūtīšanu skolā ir jābūt jaunai programmai pirmajām klasēm, kurās mācīsies sešus gadus veci bērni.

Kučinskis paskaidroja, ka atbilde uz to nav saņemta, tāpēc deputāti nolēmuši tālāk neiet.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga pozitīvi novērtēja lēmumu atlikt reformu. Pēc viņas domām, sabiedrībai ir jānobriest, lai sūtītu skolā bērnus no sešu gadu vecuma, un nav ieteicams uzspiest reformu mākslīgi. Arodbiedrība iepriekš iebilda pret IZM piedāvājumu.

"Sakiet paldies ZZS"

Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis neslēpj savu neapmierinātību ar reformas izgāšanos. Jau Saeimas komisijas sēdē viņš nesavaldīja emocijas un nosvieda pildspalvu uz galda, iesaucoties, ka tas esot trieciens, kad viņa ierosinājums tika noraidīts.

Министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Bērni neies skolā no sešu gadu vecuma. Šadurskis ir sašutis

Vēlāk intervijā Latvijas Avīze viņš pieļāva, ka deputāti vienkārši nav pietiekami vērīgi iepazinušies ar viņa ierosinājumu.

"Pieļauju, ka ir deputāti, kuri neko nav redzējuši un dzirdējuši, kaut atbildīgās komisijas sēdēs satura veidotāji ir iztaujāti krustu šķērsu. Taču komisijā ir arī deputāti, kam vienmēr viss ir slikti, lai arī ko valdība darītu," – viņš teica.

Šadurskis bija pārsteigs par to, ka Zaļo un zemnieku savienība šajā jautājumā "dzied līdzi" opozīcijas partijai "Saskaņa". Politiķis bijis pārliecināts, ka koalīcija esot saliedēta.

"Taču šajā gadījumā sanāca tā, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti faktiski nostājās pret savu premjeru. Tas man bija drusku negaidīti," — viņš teica.

Tiekoties pie Saeimas ar bērnu aizsardzībai organizētā piketa dalībniekiem, Šadurskis no jauna atkārtoja argumentus: par to, ka izglītības satura reforma nav ieviesta, vajag vainot ZZS un cilvēku muļķību, pret kuru pats Šadurskis cīnoties velti.

Dialoga videoieraksts publicēts portālā Jauns.lv.

Ziņu lente
0