Politika

Saeimā ierosināts atstādināt no amata tieslietu ministru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divdesmit seši Saeimas deputāti parakstījuši divus pieprasījumus atstādināt no amata tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču – jautājumus Tieslietu ministrijai radījusi maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Saeimā iesniegts lēmuma projekts par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (Nacionālā apvienība) atstādināšanu, vēsta Rus.db.lv.

Iesniegumu par neuzticības paušanu Rasnačam parakstījuši 16 deputāti no opozīcijas partijām "Saskaņa" un "No sirds Latvijai", kā arī neatkarīgie deputāti, tostarp arī Romāns Mežeckis. Tā kā nepieciešamais parakstu skaits savākts, Saeimai nāksies ierosinājumu izskatīt.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Nogalinātā administratora ienākumi 2017. gadā būtiski pieauguši

Lēmuma projekta anotācijā norādīts, ka tieslietu ministrs vāji vai pat neapmierinoši kontrolē Maksātnespējas administrāciju un sistēmas darbība un attīstība pamesta savā vaļā. Deputātu neapmierinātību radījusi maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība.

Latvijas reģionu apvienība (LRA) atsevišķi iesniedza pieprasījumu par Rasnača atstādināšanu, ko parakstījuši 10 deputāti. Šāds lēmums tika pieņemts LRA pārstāvju un parlamenta frakcijas sapulcē. LRA frakcija uzskata, ka Tieslietu ministrijas vadītājs ir atbildīgs par nesakārtoto likumdošanu administratoru darba sfērā, tāpēc viņam jāuzņemas atbildības par tiesību pārkāpumiem nozarē. Visu šo gadu laikā maksātnespējas administrēšanas process nesis labumu tikai pašiem administratoriem, taču nav veicinājis labumu valstij, norāda LRA pārstāvji.

"Gadu laikā maksātnespējas administrēšana ir pārvērsta par vērienīgu multimiljonu politbiznesu. Lai gan bija radusies cerība, ka Rasnača kungs ļauj virzīties iniciatīvām, lai ierobežotu patvaļu maksātnespējas nozarē, taču pēc pēdējiem notikumiem nākas secināt, ka ministrs vispār nekontrolē viņa atbildībā esošajā nozarē notiekošo," — norādīja LRA frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Место убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018 - Sputnik Latvija
Bunkus slepkavība Rīgā atgādina demonstratīvu nāvessodu, paziņoja aculiecinieks

Šo ziņu Rasnačs komentēja ar sava preses sekretāra Andra Vitenburga starpniecību:

"Tā būs lieliska iespēja publiski informēt Saeimu un plašāku sabiedrību par īstenotajām reformām un vēl darāmajiem darbiem maksātnespējas procesa kontroles sistēmas nodrošināšanā," — viņš paziņoja.

Koalīcijas partneri paziņoja, ka neatbalstīs Rasnača demisijas pieprasījumu, jo, saskaņā ar koalīcijas līgumu, šādos gadījumos viņi balso pret demisijas pieprasījumu.

Tomēr ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis un "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri atzīmēja, ka maksātnespējas jomā ir problēmas, un ministra pienākums ir sniegt skaidrojumu par šajā nozarē notiekošo.

Ziņu lente
0