NLO vai NATO: neparastie apļi debesīs pārsteidz Latvijas iedzīvotājus

CC0 / pixabay / НЛО
НЛО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mīklainos baltos apļus debesīs vēroja vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotāji – viedokļi dalās par to, kas tie varēja būt.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Neparastie apļi debesīs izraisīja nesaprašanu un strīdus vietējo iedzīvotāju vidū.

"Izskatās, kāds virs Kurzemes pamatīgi riņķojis,"- uzrakstīja Liepājas iedzīvotājs un Twitter lietotājs Aigars Prūsis.

Savādās pēdas debesīs redzējuši arī Rīgas Ķengaraga mikrorajonā. Sociālo tīklu lietotāji sākuši prātot par šīs parādības izcelsmi. Daži joko, ka tās esot NLO pēdas, reālisti uzreiz saprata, ka, iespējams, runa ir par militārajām mācībām.

"Interesanti — šie lidmašīnu zīmējumi Saldus debesīs ir kaut kā saistīti ar #sabrestrike2018 vai vienkārši kādai lidmašīnai nedod atļauju nolaisties," — uzdodas ar jautājumu Saldus iedzīvotājs Ainārs Mankus.

Daži speciālisti pat min konkrētu lidmašīnas modeli, kura varēja atstāt šādas pēdas.

"Virs #Kurzeme #Latvija šobrīd riņķo NATO radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīna Boeing E-3A Sentry," — uzrakstīja lietotājs @BreakingLV.

Drīzumā atradās arī skaidrojums. Kādā no publikācijām parādījās Latvijas armijas pārstāvju atbilde, kuri aicinājuši Latvijas iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret šo parādību.

"Latvijā sācies intensīvs militāro mācību, apmācību un vingrinājumu posms. Tāpēc pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto militārā tehnika, un arī gaisā diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā lido militārās lidmašīnas, helikopteri! Aicinām izturēties ar sapratni," — atbildēja uztrauktajiem iedzīvotājiem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka maijā un jūnijā Latvijā norisināsies liela mēroga NATO mācības, kurās tiks iesaistīts tūkstošiem ārzemju militārpersonu.

Mācības sākās 3. maijā un turpināsies līdz 20. jūnijam.

Ziņu lente
0