Rinkēvičs sūta Krievijas ierēdņus inspicēt Tambovas guberņu

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas amatpersonas "var inspicēt Tambovas vai citu Krievijas guberņu", taču Latvijā nekādas šāda veida darbības pieļautas netiks, paziņoja Edgars Rinkēvičs.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka Krievijas ierēdņi var nodarboties ar pārbaudēm savā valstī, savukārt Latvijā šādas darbības ir nepieļaujamas, vēsta rus.tvnet.lv.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs aicina ievērot minoritāšu tiesības, tiesa, runa nav par nacionālajām minoritātēm

ĀM vadītājs komentēja Krievijas Prezidenta Pilsoniskās sabiedrības un cilvēktiesību attīstības padomes locekļa Iļjas Šabļinska viesošanās plānu Latvijā, kurš grasās izvērtēt krievu skolu reformu. Pēc "Ņezavisimaja gazeta" paziņojuma, Šablinskis grasās apmeklēt Latviju sakarā ar Latvijas Cilvēktiesību komitejas ielūgumu.

Pēc Rinkēviča sacītā, Krievijas ierēdnis var apmeklēt Latviju tūrisma un atpūtas nolūkos pēc privātas vīzas. Taču, gadījumā, ja viņš plāno citas darbības, vīza varētu tikt anulēta, savukārt ierēdnis tiks izsūtīts no valsts.

Viņš piebilda, ka ĀM šajā jautājumā sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm, un nepieciešamības gadījumā persona var tikt iekļauta melnajā sarakstā.

Ziņu lente
0