Pārvākšanās uz Rēzekni par 13 tūkstošiem eiro: mediķus sauc uz reģioniem

© Kenny HolstonВрач за работой
Врач за работой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimenes ārsts, kurš pārvāksies no Rīgas uz Rēzekni ar dzīvesbiedru un diviem bērniem, var saņemt līdz 13 tūkstošus eiro.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Latvijas Veselības ministrija iecerējusi atvēlēt aptuveni desmit miljonus eiro ārstu piesaistīšanai reģionos, vēsta rus.tvnet.lv.

Veselības ministre Anda Čakša informēja, ka 85% šī finansējuma veidos Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi, 15% — līdzekļi no Latvijas budžeta.

Atbalsts vairāku tūkstošu eiro apmērā paredzēts speciālistiem, ārstu palīgiem, medmāsām, akušierēm un fizioterapeitiem, kuri gatavi strādāt reģionālajās slimnīcās, ārstu praksēs un neatliekamās palīdzības dienestā.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas "ātrie" ir spiesti pieņemt darbā cilvēkus bez diplomiem

Plānots piesaistīt četru specialitāšu mediķus un medmāsas – sirds un asinsvadu slimības, onkoloģija, bērnu medicīna un psihiatrija.

Galvenais noteikums atbalsta saņemšanai – gatavība strādāt konkrētajā vietā vismaz piecus gadus.

Finansiālās palīdzības apjoms būs atkarīgs no specialitātes, ģimenes stāvokļa un bērnu skaita. Piemēram, ģimenes ārsts, kurš pārvāksies no Rīgas uz Rēzekni ar dzīvesbiedru un diviem bērniem, var saņemt līdz 13 tūkstošus eiro.

Lielāko interesi par mediķu piesaistīšanu paudusi Alūksne, Balvi, Jaunpiebalga, Gulbene, Liepāja, Sigulda, Tukums un Ventspils.

Valsts veselības aprūpes iestādēm Latvijā, it īpaši reģionos ļoti nepieciešams medicīniskais personāls un ārsti, taču mazās algas dēļ dažkārt vakantās vietas neizdodas aizpildīt mēnešiem ilgi. Jaunie ārsti, saņēmuši izglītību Latvijā, visbiežāk aizbrauc strādāt uz citām Eiropas Savienības valstīm – sākotnējā alga tur dažkārt ir desmitkārt augstāka nekā Latvijā.

Ziņu lente
0