Bērni neies skolā no sešu gadu vecuma. Šadurskis ir sašutis

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис
Министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārlis Šadurskis nespēja valdīt emocijas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, kurā tika noraidīts viņa plāns sākt skolas gaitas no sešu gadu vecuma.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija konceptuāli noraidīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājumu sākt mācības skolā no sešu gadu vecuma, vēsta Mixnews.lv.

Komisijas locekļi vēl apspriedīs šajā jautājumā iesniegtos ierosinājumus. Izglītības un Vispārējās izglītības likumu grozījumus, kuri paredzēja mācību sākumu skolās no sešu gadu vecuma, iesniedza IZM. Pret šiem grozījumiem vairākkārt iebilda gan izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, gan pašvaldību pārstāvji un vecāki.

Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs norādīja, ka nav ieteicams tādu reformu sasteigt – daudzi vecāki un eksperti iebilst pret mācību sākumu no sešu gadu vecuma. Viņš piebilda, ka patlaban Saeimā ir 34 deputāti, kuri gatavi parakstīt lūgumu Latvijas prezidentam neizsludināt šo likumprojektu.

Klementjevs pieļāva, ka šajā jautājumā nāktos organizēt referendumu.

Brīdī, kad komisija noraidīja viņa ierosinājumu par "sešgadniekiem", Šadurskis nesavaldījās un nosvieda pildspalvu uz galda, iesaucoties, ka tas esot "trieciens".

Vēlāk savā lapā Twitter viņš apgalvoja, ka tik un tā panāks bērnu mācības no sešu gadu vecuma.

"Mēs panāksim pārmaiņas, lai mūsu bērni gūtu tās zināšanas un prasmes, kas vajadzīgas šodien un nākotnē, lai šodienas pirmklasniekam dotu labākās iespējas veiksmīgai dzīvei, laimīgai un pārtikušai Latvijai. Mūsu kapitāls ir, zināšanas un prasmes. Lēmumi ir jāpieņem tagad!" – klāstīja Šadurskis.

Partija "Vienotība", kuras pārstāvis valdībā ir Šadurskis, savā lapā Twitter sašutusi uzrakstīja, ka Saeimas komisija IZM ierosinājumu "izmeta miskastē".

Ziņu lente
0