Lattelecom neplāno kompensēt nesenās avārijas sekas

© Pixabay / pompiDarbs pie datora
Darbs pie datora - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmuma pārstāve paskaidroja, ka tamlīdzīgas tehniskās problēmas iespējamas jebkuram provaiderim.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Uzņēmums Lattelecom neplāno kompensēt neērtības, ko vairāk nekā 80 tūkstošiem klientu radīja problēmas ar interneta pieslēgumu aizvadītās nedēļas nogalē, informēja uzņēmuma pārstāve Lāsma Trofimova.

Viņa atzīmēja, ka tehniskās problēmas iespējamas jebkuram provaiderim un neviens nevar būt drošs, ka nenokļūs tamlīdzīgā situācijā. Viņa paskaidroja, ka problēma atrisināta dažu stundu laikā, un piezīmēja, ka arī līgums paredz tamlīdzīgus gadījumus, tāpēc kompensācijas netiek apspriestas, informē rus.db.lv.

Bez piekļuves internetam - Sputnik Latvija
Lattelecom avārija atstāja bez interneta vairāk nekā 80 tūkstošus Latvijas iedzīvotāju

Lattelecom izvērtē iespēju piesaistīt ārzemju ekspertus, lai atrisinātu aizvadītās nedēļas nogalē radušās grūtības.

Lāsma Trofimova paziņoja, ka Lattelecom speciālisti apkopojuši datus par problēmu, lai izanalizētu situāciju ar ekspertiem un izstrādātājiem. Viņa izteica iespēju, ka uzņēmums piesaistīs starptautiskos ekspertus problēmas dziļākam izvērtējumam.

Iepriekš vēstīts, ka 26. maijā uzņēmumā notika tīkla avārija, kuras rezultātā piekļuvi internetam un televīzijai zaudēja vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku visā Latvijā.

Uzņēmums paskaidroja, ka galveno problēmu radījušas servera darbības — tas piešķīris vienādas IP adreses vairākiem lietotājiem, un rezultātā sistēmas nav sinhronizējušās. Trofimova uzsvēra, ka ārēja iejaukšanās nav konstatēta.

Interneta piekļuves traucējumi Lattelecom tīklā bija vērojami 26. maijā no pl. 18:04 un ilga vairākas stundas. Pēc pl. 22:00 Lattelecom paziņoja, ka avāriju izdevies novērst.    

Ziņu lente
0