Latvijas pensionāri pieprasīs partijām atskaitīties pirms vēlēšanām

© Foto : baltnews.lvPensionāri
Pensionāri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien trīs lielākās Latvijas partijas kārtējo reizi apsolīs uzlabot pensionāru dzīves apstākļus, taču pēc vēlēšanām, visticamāk, aizmirsīs par šiem solījumiem.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Latvijas Pensionāru federācija pirms Saeimas vēlēšanām plāno izvirzīt partijām savas prasības, paziņoja organizācijas valdes loceklis Jānis Felsbergs Latvijas Radio intervijā.

Pēc viņa sacītā, šodien, 28. maijā, ieplānota tikšanās ar trim partijām — "Zaļo un zemnieku savienību", "Nacionālo apvienību" un "Saskaņu". Tieši ar šiem politiskajiem spēkiem federācija pirms iepriekšējām vēlēšanām parakstīja memorandu par pensionāru dzīves apstākļu uzlabošanu.

Руководитель Brivais vilnis Арнольд Бабрис - Sputnik Latvija
Politika
Šprotu ražotājs par Latvijas politiķiem: debiliķi – spēcīga organizācija

"Mēs gribām parunāt, ko tad viņi ir izdarījuši pa šiem nepilnajiem četriem gadiem un arī uzstādīt prasības, lai viņi tās iekļautu savās programmās," pateica Felsbergs.

Pēc viņa sacītā, liela daļa solītā nav izpildīta, tostarp, nav panākta pacientu iemaksas samazināšana. Turklāt federācija pieprasa neaplikt ar nekustamā īpašuma nodokli dzīvesvietu, kurā dzīvo pensionārs.

"Pirmais un galvenais punkts ir neaplikt nabadzīgus un trūcīgus pensionārus ar iedzīvotāju ienākuma nodokli," saka Felsbergs.

Viņš atzīmēja, ka 2016. gadā nabadzības robeža atradās 350 eiro līmenī mēnesī, taču ienākumu nodoklis tiek piemērots pensijām, kas lielākas par 250 eiro.

Taču Felsbergs netic, ka partijas ieklausīsies pensionāros un būs pretīmnākošākas nekā līdz šim.    

Ziņu lente
0