Krievijas Valsts Domes deputāts: no Latvijas un citām valstīm veido anti-Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко
Пикет у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, kas notiek Latvijā un Ukrainā ar krievvalodīgo tiesībām, totāli iedragā jebkādu priekštatu par demokrātiskām tiesībām un brīvībām, paziņoja Sergejs Šargunovs.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. No Krievijas kaimiņvalstīm veido anti-Krieviju, tostarp aizliedzot krievu skolas un rosinot cīņu ar visu, kas atgādinātu par austrumu kaimiņu un būtu saistīts ar krievu kultūru, paziņoja Krievijas Valsts Domes deputāts no KFKP, rakstnieks Sergejs Šargunovs.

Šargunovs, 24. maijā, Slāvu rakstības dienā piedalījās raidījumā "Darbības princips" radio "Vesti FM" ēterā, kur, tostarp, tika apspriesta izglītības reforma Latvijā, kā arī ar Krieviju saistītu cilvēku vajāšana Ukrainā.

Viņš atzīmēja, ka paralēli Ukrainai, kur "nolēma aizliegt krievu skolas un permanenti cīnās ar visu, kas atgādina par Krieviju un ir saistīts ar krievu kultūru", arī Latvijā nolēmuši likvidēt visas krievu skolas.

"Vispār visas pēc kārtas, tostarp, privātās. Tātad valsts, kur ceturtdaļa iedzīvotāju ir krievi, kur 70% runā krieviski, kur ievērojama daļa aizbraukusi peļņas meklējumos, kur brauc krieviski runājoši tūristi, un, starp citu, oficiantiem ar viņiem normāli jāsarunājas…" — atzīmēja Krievijas deputāts.

Parlamentārietis kritizēja demokrātijas līmeni valstī, kur par to, ka tu pateici, ka krievu skolai ir jābūt, apcietina un uzsāk krimināllietu.

"Aleksandrs Gapoņenko ir apcietināts. Vienkārši lūk Eiropas valsts. Kur sankcijas, kur jautājumi. Tas ir viscaur. Tagad izdevies izraut Vladimiru Lindermanu, kuru nolaupīja uz ielas un ievietoja cietumā un tā tālāk," — pateica Šargunovs.

Депутат Сейма Эдвин Шноре - Sputnik Latvija
Saeimas komisija izteica brīdinājumu Šnorem par "krievu uti"

Deputāts uzsvēra, ka "notiek nebeidzama cilvēku vajāšana par to, ka viņi nevardarbīgi, mierīgi, konstitucionāli, ar masveida gājieniem nolēmuši nepiekrist tam, ka viņiem un viņu bērniem, protams, vispirms viņu bērniem, viņu pēcnācējiem atņem tiesības uz dzimto valodu".

"Mācieties mājās! Nu, labi, viņi saka, nu, lai tad mums ir vismaz savas privātskolas un tā tālāk. Klausieties, visi runā krieviski, kādēļ jūs mums uzspiežat: tikai un vienīgi latviešu valodu? Skan atbildes. Jā, varētu teikt, ka tas ir kā Ukrainā Moseičuks, taču tomēr, tur arī ir savas amatpersonas, kuras saka: "Jūs esat krievu uts mūsu latviešu kažokā." Tas ir burtisks paziņojums," — atgādināja Šargunovs.

Pēc viņa sacītā, tulkojot no rupjību valodas uz politikas valodu, tas skan tā: vai nu jūs asimilējieties, vai arī vācieties prom.

Ziņu lente
0