Ventspils un Valmieras iedzīvotāji visvairāk ES ir apmierināti ar savas pilsētas tīrību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsētas iekļuvušas Eiropas Savienības pilsētu reitinga augšgalā, kuru iedzīvotāji ir apmierināti ar tās tīrību; Rīga ir ceturtajā vietā pēc šī rādītāja ES galvaspilsētu vidū, vēsta Eurostat.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Ventspils un Valmiera atrodas Eiropas Savienības pilsētu reitinga augšgalā, kuru iedzīvotāji ir apmierināti ar tīrību tajās. Šādi dati publicēti ES statistikas biroja Eurostat mājaslapā.

Kopumā tika aptaujāti 109 pilsētu iedzīvotāji. Viņus lūdza novērtēt, cik lielā mērā viņus apmierina pilsētu tīrība, kurās viņi dzīvo.

"99% Ventspils iedzīvotāju un 97% Valmieras iedzīvotāju ir apmierināti ar savas pilsētas tīrību," — uzrakstīja Eurostat Twitter vietnē. Ventspilij un Valmierai seko spāņu pilsēta Ovjedo (95%) un Luksemburga (95%).

Luksemburga ieņem līderpozīciju pēc šī rādītāja ES galvaspilsētu vidū, tai seko Vīne, pēc tam Ļubļana. Rīga ir ceturtajā vietā ar 81% rādītāju. Reitinga otrajā galā Roma – tikai 9% pilsētnieku ir apmierināti ar tās tīrību.

Ventspils dome priecājas par rezultātiem.

"Esam gandarīti, ka ventspilnieki novērtē gan pašvaldības darbu pilsētas tīrības un kārtības nodrošināšanā, gan arī paši, sakārtojot savus īpašumus, aktīvi iesaistās pilsētvides veidošanā," — uzrakstīja dome Facebook.

Aptaujas rezultātu publicēšana ir veltīta "ES Zaļajai nedēļai" (EU Green Week 2018), kura norisinās no 21. līdz 25. maijam. Tas ir šogad lielākais ekoloģijai veltītais pasākuma Eiropā, tas ir veltīts tam, kā pasargāt apkārtējo vidi Eiropas Savienības pilsētās.

Ziņu lente
0