Rīgas domē pastāstīja, kāpēc atklāts reiss uz Sočiem

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasГорожане и туристы гуляют на набережной Морского вокзала Сочи
Горожане и туристы гуляют на набережной Морского вокзала Сочи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga turpinās darbu tūristu piesaistīšanas jomā un centīsies ieinteresēt mērķauditoriju citu valstu un pilsētu viesu vidū.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Soči ir mērķauditorija 6,5 miljonu tūristu apjomā, kuru vidū iespējams reklamēt Rīgu, pastāstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Rīgas tūrisma attīstības biroja LIVE RĪGA valdes loceklis Maksims Tolstojs radio Baltkom ēterā.

Rīga turpinās darbu tūristu piesaistīšanas jomā un centīsies ieinteresēt mērķauditoriju citu valstu un pilsētu viesu vidū. Šo ieceri veicinās arī nesen atklātais avioreiss Rīga-Soči, ir pārliecināts Tolstojs.

Oļegs Gazmanovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Oļegs Gazmanovs "Jaunajā vilnī" Sočos nodziedājis dziesmu par Krimas tiltu

"Parādās jaunas tūrisma vietas, kā, piemēram, aizvadītajā nedēļā parādījās Soči, ko ar Rīgu saista tiešs reiss. Unikāla pilsēta, pusmiljons iedzīvotāju – mazāk nekā Rīgā. Taču tā ir garāka nekā Maskava – 145 km pa piekrasti. Un 6,5 miljoni tūristu saskaņā ar aizvadītā gada datiem. Tas ir milzīgs skaits! Un mēs varam pārtvert tūristus, kuri ierodas tur," – pastāstīja deputāts.

Viņš norādīja, ka Tūrisma attīstības birojs iecerējis reklamēt Rīgu Sočos, lai iespaidotu pastāvīgos tūristus.

"Tas ir daudz efektīvāk, nekā vienkārši reklamēties televīzijā, kur tas maksā lielu naudu, taču tā nav mērķauditorija. Šeit tā ir izteikta mērķauditorija. Katrs cilvēks, kurš staigā pa ielām Sočos, ir tūrists, kuram, pirmkārt, ir nauda, otrkārt, vēlme ceļot. Ar tādiem paņēmieniem mēs meklēsim iespējas palielināt tūristu skaitu pie mums," – atzīmēja Tolstojs.

Iepriekš vēstīts, ka 14. maijā Latvijas nacionālais aviopārvadātājs аirBaltic atklājis regulāru aviosatiksmi maršrutā Rīga-Soči. Tas ir viens no virzieniem, kuri atklāti pirms pasaules čempionāta futbolā. Reisi notiks divreiz nedēļā.

Savā vietnē airBaltic nosaucis sešus iemeslus apmeklēt "Krievijas Rivjēru": maigs subtropu klimats, dabas daudzveidība, romantiska piekraste, spilgta ielu māksla, vareni kalni un, protams, Olimpiskais parks, kur jūnijā un jūlijā notiks pasaules čempionāts futbolā.

Ziņu lente
0