Roberts Zīle: Nacionālās apvienības valdības laikā latvieši Latvijā jutīsies kā mājās

© Sputnik / Sergey MelkonovSS leģionāru maršs Rīgā
SS leģionāru maršs Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības valde apstiprinājusi Eiropas Parlamenta deputāta Roberta Zīles kandidatūru premjerministra postenim. Viņam tas ir liels gods un pienākums – tuvinieku, Latvijas valsts un latviešu tautas priekšā.

 

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Nacionālā apvienība ierosinās Eiropas Parlamenta deputāta Roberta Zīles kandidatūru premjerministra postenim. Šādu lēmumu pieņēmusi partijas valde.

"Ja pēc Saeimas velēšanām VL_TBLNNK uzticēs veidot valdību, mūsu premjers būs Roberts Zīle," — partija vēsta Twitter tīklā.

​Savā pirmajā uzrunā premjerministra kandidāts Zīle uzsvēra, ka viņa acīs izvirzīšana tik augstam postenim Latvijas gadsimta jubilejas gadā ir ne tikai liels gods, bet arī pienākums.

"Varu vienmēr esmu uztvēris kā pienākumu. Pienākumu pret tuvākajiem, pienākumu pret latviešu tautu un pienākumu pret Latviju kā valsti," — uzsvēra Zīle.

Saeimas deputāts Edvards Smiltēns - Sputnik Latvija
Ko vēlas panākt Latvijas Reģionu apvienības premjera kandidāts

Nacionālās apvienības programmas prioritātes — ģimenes atbalsts, latviskums un drošība.

Zīle norādīja, ka ģimeņu atbalstam Nacionālā apvienība ir daudz darījusi jau šajā Saeimas sasaukumā un darbu turpinās.

Latviskums Zīles acīs nozīmē izglītību, valodu un kultūru.

Drošību eirodeputāts dalīja iekšējā un ārējā. Ārējo drošību viņš saista ar dalību NATO, bet "ar iekšējo mums ir pašiem jātiek gala, ar darbiem, ko mēs varam izdarīt labāk".

Zīle uzskata, ka, balsojot par Nacionālo apvienību, vēlētājs izdara atbildīgu izvēli par labu spēcīgai Latvijai, stiprām ģimenēm un "katram latvietim justies kā mājās".

Nacionālās apvienības vietnē publicētā informācija liecina, ka Roberts Zīle ir gatavs nolikt Eiropas Parlamenta deputāta mandātu, ja partijai pēc vēlēšanām uzticēs valdības veidošanu.

После выборов президента Латвии в Сейме - Sputnik Latvija
Politika
Saeima atbalstījusi pāreju uz atklātu balsošanu prezidenta vēlēšanās

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars apliecināja, ka partija vienmēr ir augsti novērtējusi Zīles ilggadējo pieredzi vairākās Latvijas valdībās gan kā finanšu ministram, gan kā īpašo uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finanšu institūcijām un satiksmes ministra amatā, gan starptautiskajās institūcijās. Pēc Dzintara domām, Zīle ir viens no kompetentākajiem, pieredzējušākajiem un zinošākajiem Latvijas politiķiem, kura darbs novērtēts gan pašmājās, gan starptautiskajā arēnā.

"Latvijai ir nepieciešams tāds premjers kā R. Zīle, kurš ir īpaši spēcīgs finanšu un ekonomikas jautājumos, lai veicinātu ekonomisko attīstību, vairojot cilvēku ticību Latvijas valstij," — atzīmēja Dzintars.

Roberts Zīle tika ievēlēts Eiropas Parlamentā 2004. gadā no VL/LNNK saraksta. Kopš 2011. gada viņš ir Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs no VL/LNNK.

Iepriekš vēstīts, ka EP deputāts Krišjānis Kariņš kļuvis par premjera kandidātu no "Jaunās vienotības".

Latvijas Saeimas vēlēšanas notiks 2018. gada 6. oktobrī.

Ziņu lente
0