Ugunsdzēsēji sūdzas par ziepju un tualetes papīra trūkumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ugunsdzēsēji ir neizpratnē: ar ko viņi izpelnījušies tādu valsts attieksmi, ka nevar saņemt pat elementārus higiēnas līdzekļus.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem netiek nodrošināti atbilstoši darba apstākļi — sūdzība par to parādījusies portālā sudzibas.lv, vēsta Mixnews.lv.

Sūdzības autors pieminēja VUGD depo Bauskā, kur, pēc viņa vārdiem, ugunsdzēsējiem nav pieejami elementāri higiēnas līdzekļi.

Latvijas ugunsdzēsēji - Sputnik Latvija
Kučinskis par Valsts kontroli: pēc viņu "uzlidojumiem" parasti viss ir sagrauts

"I​​ir redzētas sūdzības par ugunsdzēsēju darbu, bet nez kāpēc neviens ugunsdzēsējs neiesniedz sūdzību par darba apstākļiem. Piemēram, Bauskas VUGD ugunsdzēsējiem netiek nodrošinātas elementāras higiēnas preces (piemēram, tualetes papīrs, ziepes, salvetes utt.), bet vadībai gan ir. Par ko tā ir izpelnījusies tādas extras?

Drausmīgi ka valsts nevar nodrošināt pašu minimumu un darbiniekiem pašiem jānes un jātur skapīti savu tualetes papīra rulli un ziepes.

Apkopējai jāmazgā grīda bez jebkādiem tīrīšanas līdzekļiem, ar vienkāršu ūdeni.

Vai tā ir visur vai tikai Bauskas VUGD?" — raksta sūdzības autors.

Iepriekš vēstīts, ka Valsts kontroles darbinieki pārbaudījuši VUGD ēkas un nonākuši pie slēdziena, ka nesen uzceltie jaunie ugunsdzēsēju depo ir neattaisnoti lieli un dārgi,  bet naudas ēku iekārtošanai nav bijis pietiekami. Dažos depo nav bijis par iespējams uzstādīt veļas mazgājamās mašīnas glābēju formastērpu mazgāšanai.

Юрмальский глобус на улице Йомас - Sputnik Latvija
Kā putni debesīs: Jūrmalas policijai nav savas ēkas

Toties Ķeipenes VUGD valsts kontrolieri atrada mednieku klubu, ko vadīja ugunsdzēsības dienesta bijušais priekšnieks.

Valsts kontrole ir aprēķinājusi: ja pieeja VUGD ēku būvdarbiem būtu bijusi pareiza, valsts budžets būtu varējuis ietaupīt vismaz 2,8 miljonus eiro. piemēŗam, valsts kontroliere Elita Krūmiņa pastāstīja par konkrētu gadījumu: 7 ugunsdzēsēju vajadzībām uzcelts depo, kura platība pārsniedz 3 tūkstošus kvadrātmetru.     

Ziņu lente
0