EDSO apsprieda iespējamo apraides samazināšanu krievu valodā Latvijā

© pixabayТелевизионный пульт
Телевизионный пульт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā izstrādāti likuma grozījumi, kuri paredz, ka televīzijas pakalpojumu galvenajās paketēs 90% satura ir jābūt ES valodās, līdz ar to, krievu valodas to vidū nav.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Latvijas varas iestādes veic informācijas telpas tīrīšanu diskriminējošu likumu pieņemšanas ceļā. Grozījumi, kuri paredz, ka televīzijas pakalpojumu galvenajās paketēs 90% satura ir jābūt ES valodās, ir atklāts vārda brīvības pārkāpums un krievvalodīgo iedzīvotāju interešu apspiešana, paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs, vēsta RIA Novosti.

Ar šādu paziņojumu Krievijas diplomāts uzstājās EDSO Pastāvīgās padomes sēdē.

Latvijas Saeima 3. maijā iesniedza komisiju izskatīšanai likuma grozījumus, kuri paredz, ka televīzijas pakalpojumu galvenajās paketēs 90% satura ir jābūt ES valodās, līdz ar to, krievu valodas to vidū nav. Tādējādi likumprojekta iniciatori grasās ierobežot "Krievijas propagandu Latvijā".

"Latvija attiecas pie tām EDSO valstīm, kur diskriminējošu likumu pieņemšana kļuvusi par vienu no izplatītākajiem veidiem kā attīrīt informācijas telpu no citādas domāšanas. Tiek rosināta mediju jomas "primitivizācijas" politika, kurā vieta ir tikai diviem informācijas tipiem: "slikta" – jebkāds pozitīvs par Krieviju, "laba" – Krievijas kritika, kas robežojas ar apmelošanu," — paziņoja Lukaševičs.

Pēc viņa sacītā, likuma grozījumi Latvijā, kuri spēj ievērojami ierobežot televīzijas apraidi krievu valodā, ir atklāts vārda brīvības pārkāpums un Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju interešu apspiešana.

EDSO - Sputnik Latvija
EDSO apsolījusi izvērtēt krievu problēmas Latvijā

"Tas ir atklāts vārda brīvības, informācijas avota izvēles tiesību pārkāpums un kārtējais Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju interešu noniecināšanas piemērs. Acīmredzami, Rīgā vēlas ierobežot piekļuves iespējas alternatīvam viedoklim, noslēgt savu sabiedrību oficiālos rāmjos," — paziņoja Lukaševičs.

Pastāvīgais pārstāvis norādīja uz to, ka situācija ar cilvēktiesībām Latvijā neizbēgami degradē, un aicināja EDSO dalībvalstis, it sevišķi Eiropas Savienības locekļus, kā arī Augstāko komisāru nacionālo mazākumtautību lietās un mediju brīvības pārstāvi "ietekmēt Latviju tās tiesību sargāšanas pienākumu nepārtrauktā pildīšanā".

Ziņu lente
0