Trūcīgus ukraiņus neielaida Latvijā

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasПогранпереход "Григоровщина" на белорусско-латвийской границе.
Погранпереход Григоровщина на белорусско-латвийской границе. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas pilsoņu grupa bez naudas un saprotamiem mērķiem centusies iebraukt Latvijā caur Baltkrievijas un Latvijas robežu.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Valsts robežsardzes darbinieki ceturtdien, 17. maijā, neielaida Latvijā sešus ukraiņus, kuri vēlējās šķērsot robežu no Baltkrievijas puses, taču tika apturēti uz robežkontroles punkta (RKP) Grigorovščina – Paternieki, tiek ziņots Latvijas Robežsardzes mājaslapā.

Пограничный столб на границе Латвия - Эстония - Sputnik Latvija
Latvija sāks glabāt informāciju par visiem robežas šķērsotājiem

Par iemeslu, kādēļ Ukrainas pilsoņus neielaida Latvijā, kļuva pietiekamo līdzekļu trūkums Šengenas zonas valstu apmeklēšanai. Turklāt ukraiņi nespēja izskaidrot ceļojuma mērķus un apstākļus.

Kopumā 17. maijā Latvijas Robežsardzei izdevies atklāt 31 pārkāpēju, viņu vidū bija viens Latvijas pilsonis, kurš tika izsludināts meklēšanā. Latvieti aizturēja uz RKP, Rīgas pasažieru ostā pēc tam, kad viņš ieradies ar prāmi no Stokholmas. Robežsardzes darbinieki nodeva aizturēto Valsts policijai.

Turklāt imigrācijas kontroles pasākumu laikā valsts iekšienē tika atklāti 16 ieceļošanas un uzturēšanās kārtības pārkāpēji, no kuriem septiņi bijuši Krievijas pilsoņi, vēl septiņi Ukrainas pilsoņi un pa vienam Indijas un Igaunijas pilsonim.

Aprīļa beigās tika ziņots, ka, saskaņā ar Valsts robežsardzes dienesta datiem kopš šī gada sākuma par nelikumīgu robežas šķērsošanu tika aizturēti 35 cilvēki, no kuriem 33 ir Vjetnamas iedzīvotāji, viens Krievijas pilsonis un viens Tunisijas iedzīvotājs.

Turklāt tika arestēti trīs pavadoņi, viņi visi ir Lietuvas pilsoņi.

Ziņu lente
0