Sargieties no viltus Latvijas Gāzes darbiniekiem

© Kate Sumbler / PickpocketКража из кармана
Кража из кармана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dzīvokļu zagļi stādās priekšā kā Latvijas Gāzes darbinieki, ar skaitītāju pārbaudes ieganstu iekļūst dzīvokļos un paņem visu, ko var.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Valsts policija iesaka Rīgas iedzīvotājiem uzmanīgi izturēties pret cilvēkiem, kuri stādās priekšā kā dažādu valsts organizāciju darbinieki. Par to teikts ziņojumā, kurš publicēts Valsts policijas lapā Facebook.

Pēc Valsts policijas informācijas, ļaunprāši iekļūst dzīvoklī, uzdodoties par dažādu iestāžu darbiniekiem, visbiežāk gāzes apgādes uzņēmuma AS Latvijas Gāze, un, apvārdojot saimniekus, veic zādzības.

Valsts policija ziņo, ka par ļaunprāšu upuriem kļūst vienkāršie iedzīvotāji, kuru uzticību zagļiem izdodas iegūt. Šī gada maijā vien tika reģistrēti vairāki šādi gadījumi.

Piemēram, 3. maijā, Rīgā, gaišā dienas vidū tika apzagta 1938. gadā dzimusi sieviete. Viltus Latvijas Gāzes darbiniece palūdza Ķengaragā dzīvojošai pensionārei ielaist viņu skaitītāju pārbaudei un iznesa no dzīvokļa visu naudu. Pēc dažām dienām līdzīga zādzība notikusi Purvciemā.

Palūdziet apliecību, pārbaudiet pa telefonu

Valsts policijā apgalvo, ka šī zādzību shēma jau nebūt nav jauna un ir rūpīgi pārdomāta: zagļi stādās priekšā kā valsts uzņēmumu darbinieki un izskatās pietiekami ticami, viņi pārliecina dzīvokļa saimnieku, un pēc tam iekļūst dzīvoklī, tad izdara noziegumu.

Policija - Sputnik Latvija
Pierīgā uzliesmo zādzības no privātmājām: zagļus nebiedē suņi un signalizācija

Policisti aicina visus cietušos vērsties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanīt pa tālruni 110.

Turklāt Valsts policijas paziņojumā norādīts, ka Latvijas Gāze, sākot ar 2017. gada 1. decembri, vairs neapkalpo gāzes tīklus mājsaimniecībās. Ar to nodarbojas AS GASO. Tāpat ir vērts pievērst uzmanību tam, ka visiem valsts uzņēmumu darbiniekiem jānēsā līdzi un obligāti jāuzrāda dienesta apliecība.

Pārliecināties par to, vai gāzes dienesta darbinieki ir īsti, var, piezvanot darba laikā no 8:00 līdz 17:00 pa tālruni 155, savukārt pēc 17:00 un brīvdienās pa tālruni 114.

Iepriekš tika ziņots, ka Valsts policijas darbinieki aizturējuši divus vīriešus, kuri varētu būt vainīgi zādzību sērijā Rīgas Ziemeļu rajonā.

Pēc policijas domām, uz ļaunprāšu sirdsapziņas varētu būt 13 noziedzīgas epizodes, tostarp, zādzības no dzīvokļiem, birojiem, kā arī velosipēdu zādzība.

Ziņu lente
0