Latvijas vecmāmiņas un vectēvi uzstāda Eiropas un pasaules rekordus pauerliftingā

© MgfsoШтанга. Тяжелая атлетика. Архивное фото
Штанга. Тяжелая атлетика. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas spēka veterāni savākuši pilnu medaļu komplektu pasaules čempionātā klasiskajā pauerliftingā, līdz ar to uzstādot pasaules un Eiropas rekordus.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik, Vladislavs Fedotovs. Somijas pilsētā Vantā šajās dienās norisinās pasaules čempionāts klasiskajā pauerliftingā. Šodien noslēdzās sacensības veterānu vidū, un Latvijas spēka vīri un sievas savākuši pilnu medaļu komplektu, paralēli uzstādot pasaules un Eiropas rekordus.

Par Latvijas sportistu lepnumu Facebook stāsta Pauerliftinga federācija.

Īpaši izcēlusies Viktorija Rumjanceva no Daugavpils. Viņa uzstājās vecuma grupā 70+ un svara kategorijā līdz 63 kg. Tā bija viņas debija starptautiskā arēnā, līdz šim nekur uz sacensībām ārpus Latvijas Viktorija nav izbraukusi.

Jau pirmajā piegājienā viņa parādīja 55 kg rezultātu, kurš ir jauns Eiropas rekords šajā kategorijā.

Tālāk Rumjanceva spēja pārvarēt 58,5 kg svaru, taču abus mēģinājumus tiesneši neieskaitīja nelielu tehnisku kļūdu dēļ. Kaut gan varētu tikt uzstādīts jauns pasaules rekords.

Jebkurā gadījumā, Viktorija Rumjanceva neapstrīdami ieguva pirmo vietu savā disciplīnā.

"Latvijā dzīvo pasaulē spēcīgākās vecmāmiņas!" — uzrakstīja Latvijas Pauerliftinga federācija šajā sakarā savā mājaslapā.

Vēl viena Latvijas pārstāve šajā čempionātā – Tatjana Špakova – sacentās vecuma grupā 40+ kategorijā līdz 57 kg. Viņai izdevies atkārtot Latvijas rekordu (75 kg) un ieņemt trešo vietu.

Sudraba medaļu 60+ grupā un svara kategorijā līdz 59 kg ar rezultātu 85 kg izcīnīja Jevgēnijs Vorobjovs no Aizkraukles. Savukārt Leonīds Afanasjevs (70+) kategorijā līdz 66 kg atkārtoja valsts rekordu (90 kg), viņam pavisam mazliet pietrūka līdz bronzai, un sportists ieņēma piekto vietu.

Šī diena atnesusi vēl divus čempiona titulus veterāniem no Latvijas. Vecuma grupā 60+ un svarā līdz 120 kg ar jauniem pasaules un Eiropas rekordiem pauerliftingā (192,5 kg) zeltu izcīnīja Dainis Reinholds. Savukārt Valdis Alksnītis no Jēkabpils kļuva par pasaules čempionu 70+ grupā un svara kategorijā vairāk par 120 kg, paceļot 170 kg. Priekšā ir galvenie starti junioru un pieaugušo vidū, kur Latviju pārstāvēs vēl pieci atlēti.

Ziņu lente
0