Ždanoka atbildēja Veidemanei: pietiek liet indi uz lasītāju galvām

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Аркадьевна Жданок
Татьяна Аркадьевна Жданок - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rusofobo rakstu autori, tāda kā avīzes Neatkarīga komentētāja Elita Veidemane, vienkārši nesaprot, ka Latvijā krievu skolu aizstāvības kustība ir daudzskaitlī un darbojas pēc principa "viens par visiem - visi par vienu".

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka uzskata, ka avīzes Neatkarīgā komentētājas Elitas Veidemanes rakstā "Gan cūka, gan druva ir mūsu" ir atrodams atklāts aicinājums pie nacionālā naida kurināšanas, kas ir krimināli sodāms.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Ždanoka vēlas, lai Drošības policija izvērtētu "spēka valodu"

Par to Ždanoka pastāstīja politieslodzīto Vladimira Lindermana un Aleksandra Gapoņenko atbalsta piketā, kas 15. maijā norisinājās pie Rīgas centrālā cietuma.

Savā slejā "Gan cūka, gan druva ir mūsu" Veidemane pauda prieku par Lindermana un Gapoņenko arestu, un uzrakstīja, ka "atlicis vien Ždanoku aizsūtīt pie abiem minētajiem uz tējas dzeršanu". Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Ždanoka ir aizdomās turamā lietā par Vislatvijas vecāku sapulci.

Ždanoka uzskata, ka tādi rusofobi kā Veidemane vienkārši nesaprot, ka Latvijā krievu skolu aizstāvības kustība ir liela un darbojas pēc principa "viens par visiem un visi par vienu".

"Viena vietā nostāsies daudzi. Mūsu taisnība ir aiz mums, zem šīs taisnības ir ļoti daudz cilvēku," — uzsvēra Ždanoka. Sīkāk savu atbildi Elitai Veidemanei Tatjana Ždanoka aprakstīja Facebook latviešu valodā.

"Ko mēs, Latvijas krievi, gribam? Mēs gribam, lai mūsu bērni saglabātu savu mātes valodu kā dzimto, lai viņi perfekti pārvaldītu latviešu valodu kā otro, lai viņi saņemtu labu izglītību, lai viņi izaugtu par gaišiem cilvēkiem, lai viņi cienītu daudzveidību un dažādību," — uzsvēra LKS līdere.

Ždanoka nesaprot, kā šī tiekšanās varētu kaitēt vairumam latviešu – ja nu tikai tiem, kas naidīgi noskaņots pret visu pārējo pasauli.

Tatjana Ždanoka vēl varētu saprast naidīgu attieksmi pret viņu, jo autores nav personīgi pazīstamas. Taču viņai ir grūti paskaidrot, kādēļ Veidemane tā priecājas sakarā ar Vladimira Lindermana arestu, ar kuru padomju laikos viņi roku rokā strādāja avīzē Atmoda un solīja lasītājiem, ka neatkarīgā Latvija būs "kopīgās mājas" visiem tās lasītājiem.

Пикет у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко - Sputnik Latvija
Rīgā norisināsies solidaritātes mītiņš Lindermana un Gapoņenko atbalstam

Ždanoka atgādināja, ka Tautas fronte, kuras viena no līderiem bijusi Veidemane, 1989. gadā publicēja avīzē Atmoda programmu, kur bija skaidri un saprotami rakstīts, ka fronte iestājas par nacionālo mazākumtautību tiesību aizstāvību iegūt izglītību dzimtajā valodā.

Tagad Veidemane aizmirsusi vecos solījumus, sauc pilnu vidējās izglītības pāreju uz latviešu valodu par "absolūti loģisku soli" un uzskata, ka Lindermanam, kurš ir uzticīgs cīņai par dzimto valodu, ir vieta cietumā.

Tatjana Ždanoka ir pārliecināta, ka šādi raksti kurina naidu pret visu krievisko, kas tiek klasificēts kā kriminālnoziegums. Noziedzīgi ir ne vien apvainojumi pret krievvalodīgajiem un meli par viņu rosību.

"Galvenais noziegums ir pašas Elitas Veidemanes indes izliešana uz lasītāju galvām,"- noslēgumā raksta Ždanoka.

Ziņu lente
0