Uzņēmējs Rīgā uzstādījis aizsargbarjeru un iekasē "nodevas". Mērija ir bezspēcīga

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasAizsargbarjera
Aizsargbarjera - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autovadītājiem, kuri neplāno kļūt par automašīnu mazgātavas klientiem, iesaka iegādāties caurlaidi uz gadu 10-12 eiro apmērā.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Automašīnu mazgātavas īpašnieki Rīgā aizšķērsojuši izbrauktuvi, un vietējie iedzīvotāji nevar izbraukt pa kvartāla teritoriju. Viņi ir spiesti mest loku ap rajonu gandrīz triju kilometru garumā. Likums paredz: teritorija ir privāta, un Rīgas dome šajā situācijā neko nevar paveikt, vēsta LTV pārraidē "4. studija".

Indrānu, Silmaču un Etnas ielu rajonā automazgātavas SIA "Auto rings" īpašnieki aizšķērsojuši izbrauktuvi kvartālā. Vietējie iedzīvotāji ir neapmierināti, jo 100 metru vietā ir spiesti braukt pa perimetru.

Jūrmala - Sputnik Latvija
Jūrmalas pilsētas transports iedzīvotājiem būs bezmaksas

Rīgas dome paskaidroja: ielas Rīgā nav maksas pakalpojums, taču pilsētas attīstības plāns nepared Etnas ielas savienojumu ar Senču ielu. Sarkanās līnijas beidzas pie privātā nekustamā īpašuma, kur atrodas veikals "Auto rings".

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Beāta Dambīte paskaidroja, ka tas ir privātīpašums un likums paredz, ka transporta kustību tur organizē teritorijas īpašnieks vai pārvaldnieks.

Savukārt SIA "Auto rings" īpašnieks Aivars Lavrinovičs paskaidroja, ka aizsargbarjera uzstādīta ar mērķi ierobežot satiksmi.

Viņš norādīja, ka uzņēmums iecerējis samazināt caurbraucošo mašīnu skaitu, turklāt vēlas ierobežot nevis rajona iedzīvotājus, bet gan nepiederošus garāmbraucējus.

Vadītājiem, kuri nepieder pie SIA "Auto rings" klientu loka, nāksies samaksāt par caurlaidēm.

Ūdensvada krāns - Sputnik Latvija
Rīga līdzfinansēs ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumus

Uzņēmējs solīja izstrādāt speciālu piedāvājumu: caurlaides karti, kas maksās kā dažas šokolādes tāfelītes.

Uz žurnālistu lūgumu precizēt summu viņš atbildēja, ka runa ir par 10-12 eiro gadā.

Lavrinovičs norādīja, ka uzņēmums uztur kārtībā savu teritoriju, ceļa segumu, ceļa zīmes, notekas kanalizāciju. Viņiem rodoties izdevumi, ko nepieciešams segt. Uzņēmējs uzsvēra, ka nevēlas gūt peļņu uz vietējo iedzīvotāju rēķina, viņš plāno tikai samazināt satiksmes intensitāti.    

Ziņu lente
0