Deputāti arī maksā: Saeimas sēžu kavētājiem "nogrieztas" algas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diviem Saeimas deputātiem nav izdevies izdomāt objektīvus sēžu kavējuma iemeslus, galu galā viņi par to samaksājuši ar ienākumiem.

RIGA, 13. maijs — Sputnik. Saeimas preses centrs informē, ka deputāti Ilmārs Latkovskis un Arvīds Platpers ir vienīgie, kuri ziemas sesijas laikā kavējuši sēdes bez objektīviem iemesliem. Politiķiem piespriests sods — alga samazināta par 20%, informē Baltnews.lv.

Laika posmā no 8. janvāra līdz 29. martam notika 11 Saeimas sēdes. Darbu kavēja arī citi deputāti, taču viņiem pārsvarā bija objektīvi iemesli — 46 deputāti norādījuši vērā ņemamu iemeslu kavējumiem.

33 gadījumos deputāti nav apmeklējuši sēdes darba nespējas dēļ, 29 gadījumos tautas kalpi bija komandējumos, 17 — neapmaksātā atvaļinājumā, vēl 3 gadījumos — apmaksātā atvaļinājumā.

Kopumā deputāti 130 reizes kavējuši Saeimas sēdes. Visas 11 sēdes apmeklējuši 35 deputāti.

Kavējumi un sodi

Sēdes visretāk apmeklējuši Valdis Skujiņš no Zaļo un zemnieku savienības un Inese Lībiņa-Egnere no "Vienotības" — viņi piedalījušies sešās sēdēs. Četras sēdes izlaiduši Boriss Cilēvičs no "Saskaņas", Raivis Dzintars no Nacionālās apvienības, kā arī Veiko Spolītis un Romāns Mežeckis.

Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Mediji vēsta: piektā daļa Latvijas Saeimas deputātu – agrākie komunisti

Noskaidrojies, ka Inese Lībiņa-Egnere vienu sēdi nav apmeklējusi komandējuma dēļ, trīs sēdes izlaidusi atvaļinājuma dēļ, vienu reizi nav ieradusies cita iemesla dēļ, kas uzskatīts par vērā ņemam. Skujiņš piecas sēdes izlaidis darba nespējas dēļ.

Saeimas deputāti ne tikai kavē darbu, bet arī pieļauj administratīvos pārkāpumus. Iepriekš vēstīts, ka Saeimas rudens sesijā pie administratīvās atbildības saukti 10 deputāti, viens saņēmis sodu jau ziemā. Tolaik izcēlās Artuss Kaimiņš, kurš Saeimas rudens sesijā sodīts divas reizes.

Ziemas sesijā Ingmārs Līdaka jautājumā par 2018. gada budžetu nobalsoja sava kolēģa Jura Vectirāna vietā, kas ir kategoriski aizliegts. Līdaka saņēma brīdinājumu un atzina vainu, taču paskaidroja, ka Vectirāns, par kuru viņš balsojis, pats lūdzis nospiest pogu viņa vietā, jo šajā laikā deputāts atradies blakuszālē, kur sarunājies ar Madonas skolas skolēniem un skolotājiem — viņi ieradušies Saeimā ekskursijā.    

Ziņu lente
0