Mediji: Mihails Zadornovs uzrakstīja divus testamentus

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasSatīriķis Mihails Zadornovs. Foto no arhīva
Satīriķis Mihails Zadornovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt par mantojuma pieņemšanu paziņojusi tikai satīriķa pirmā sieva Velta.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Satīriķis Mihails Zadornovs, kurš aizgāja viņsaulē pērnā gada rudenī, atstāja divus testamentus attiecībā uz saviem īpašumiem Krievijā un Latvijā, raksta "Komsomoļskaja pravda".

"Īsi pirms aiziešanas Mihails Nikolajevičs nolēma uzrakstīt testamentu. Turklāt cik man zināms, vēlējās noformēt divus testamentus — vienu par īpašumu Latvijas teritorijā, otru — Krievijas teritorijā. Par dokumentu niansēm viņš neizpaudās. Kas tajos uzrakstīts nav zināms. Manuprāt, būs pārsteigumi," — sacīja laikraksta avots, precizējot, ka apstrīdēt testamentu var tikai Zadornova atraitne Jeļena Bombina, kura nav paziņojusi par mantojuma pieņemšanu atšķirībā no pirmās satīriķa sievas Veltas.

Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
Foto
Humora filozofs un ironijas maģistrs: viņsaulē aizgājis Mihails Zadornovs

Laikraksta sarunbiedrs arī paziņoja, ka pēc Zadornova nāves palikušas nepublicētas satīriskās piezīmes.

"Viņa māsa Ludmila atbrauca uz Maskavu sakārtot Zadornova arhīvu. Viņu tēvs bija slavens rakstnieks. Ludmila rūpējas par viņa mākslas mantojumu, un tagad, manuprāt, rūpēsies par brāļa arhīvu. Palikuši viņa publicētie un nepublicētie darbi. Ludmila nodarbosies ar viņa grāmatu pārpublicēšanu," — viņš teica.

Mihails Zadornovs aizgājis viņsaulē 2017. gada 10. novembrī. Pirms nāves viņu iesvaidīja garīdznieks. 2016. gadā Zadornovam tika diagnosticēts galvas smadzeņu audzējs, taču rakstnieks atteicās no ārstēšanās klīnikā un pārcēlās uz vasarnīcu Jūrmalā. Vēlāk Zadornova draugs un klasesbiedrs, aktieris Vladimirs Kažans paziņoja, ka Zadornovs uzturas rehabilitācijas centrā Piemaskavā.     

Ziņu lente
0