Kučinskis par Valsts kontroli: pēc viņu "uzlidojumiem" parasti viss ir sagrauts

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas ugunsdzēsēji
Latvijas ugunsdzēsēji - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Valsts kontroles pārbaudes Iekšlietu ministrijā premjerministrs Māris Kučinskis nosodīja kontrolieru darba stilu

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis nosauca VK darba stilu par postošu, raksta Lsm.lv.

Kučinskis paziņoja par to, komentējot darījumu ar nekustamajiem īpašumiem revīziju, ko veikuši valsts kontrolieri Latvijas Iekšlietu ministrijā (IeM).

"Pēc Valsts kontroles "uzlidojumiem" parasti viss ir sagrauts," — uzsvēra premjers.

Valdības vadītājs paskaidroja, ka ja kāds ir kaut ko izšķērdējis, tad visi jāsoda, taču Valsts kontrolei vajadzētu arī konsultēties ar pašiem dienestiem un ekspertiem, lai nebūtu subjektīvas nostājas. Kučinskis solījis sākt diskutēt par revīzijas laikā atklātām problēmām.

Iepriekš Valsts kontroles darbinieki veikuši IeM atbildībā esošo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ēku revīziju, un secinājuši, ka nesen celti jauni ugunsdzēsēju depo ir neattaisnoti lieli un dārgi, bet naudas šo ēku iekārtošanai nepietika. Dažos depo pat nav spējuši pat uzstādīt veļas mašīnas glābēju darba formas mazgāšanai.

Коррупция - Sputnik Latvija
Politika
ZZS un Rīcības partija pieķerti nelikumīgu ziedojumu saņemšanā

Toties ugunsdzēsēju nodaļā Ķeipenē valsts kontrolieri atklājuši mednieku klubu, kura vadītājs ir bijušais ugunsdzēsības dienesta priekšnieks. Informāciju par šo incidentu VK nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Valsts kontrolē aprēķinājuši, ka ja VUGD ēku būvniecībai būtu pareiza pieeja, tad valsts budžets varētu ietaupīt vismaz 2,8 miljonus eiro. Piemēram, valsts kontroliere Elita Krūmiņa stāsta par epizodi, kad septiņiem ugunsdzēsējiem tika celts 3 000 kvadrātmetru liels depo.

Iekšlietu ministrija reaģējusi uz informāciju par to, kas notiek VUGD un solīja veikt pārbaudi, kā arī izveidot Būvniecības padomi.

Vienlaikus ministrijā norāda, ka finansējums tika piešķirts pirms pāris gadiem, bet pa šo laiku būvniecības cenas palielinājās. Turklāt bija plānots, ka darbinieku skaits būs lielāks.    

Ziņu lente
0