Latvija sāks glabāt informāciju par visiem robežas šķērsotājiem

© Twitter / Valsts prezidentsПограничный столб на границе Латвия - Эстония
Пограничный столб на границе Латвия - Эстония - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grozījumi dāvās iespēju veicināt Eiropas globālo drošību, cīņu ar terorismu, hibrīddraudu novēršanu un robežu nostiprināšanu.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Valdība pieņēmusi IeM sagatavotos noteikumus par Valsts robežsardzes elektronisko informācijas sistēmu, kuri paredz glabāt informāciju par visām personām, kas šķērso Latvijas ārējo robežu, ziņots Ministru kabineta vietnē.

Здание министерства иностранных дел Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Latvija pievienojās hibrīddraudu apkarošanas spēkiem

Grozījumi dāvās iespēju veicināt Eiropas globālo drošību, cīņu ar terorismu, hibrīddraudu novēršanu un robežu nostiprināšanu.

Iepriekš Valsts robežsardzes elektroniskās informācijas sistēmā glabājās tikai informācija par trešo valstu valstspiederīgajiem, kuri šķērso Latvijas ārējo robežu. Informācijas saglabāšana par visām personām, kas šķērso Latvijas ārējo robežu ļaus savlaicīgi identificēt personas, kas var potenciāli apdraudēt valsts drošību, sabiedrisko kārtību vai veselību.

Informāciju izmantos ne tikai Valsts robežsardzes dienests, bet arī citas tiesībsargājošās iestādes arī risku vērtējumam, lai savlaicīgi veiktu Latvijas iekšējās drošības, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai nepieciešamos pasākumus.

Ziņu lente
0