Jūrmalā nav atļauts "Nemirstīgā pulka" gājiens

© Sputnik / Оксана ДжаданШествие "Бессмертного полка" в Риге 9 мая 2017 года
Шествие Бессмертного полка в Риге 9 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas dome paskaidroja, ka pieteikums gājiena organizācijai iesniegts pārāk vēlu. Jānis Kuzins apņēmies pārsūdzēt lēmumu Administratīvajā tiesā.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Jūrmalas vadība nav saskaņojusi "Nemirstīgā pulka" gājienu, ko bija plānots sarīkot no autoostas Slokā līdz Brāļu kapiem Kauguros, vēsta "Apvienības pret nacismu" līderis Jānis Kuzins.

Lai arī gājiena pieteikums tika iesniegts jau 21. aprīlī, Jūrmalas vadība atteica akcijas organizatoriem, aizbildinoties ar to, ka pieteikums jāiesniedz vismaz 10 darba dienas pirms pasākuma. Pat ņemot vērā to, ka 1. un 4. maijs Latvijā bija izejamās dienas, bet 30. aprīļa darba diena pārcelta uz sestdienu, norādītajā periodā tik un tā ir 10 darba dienas: 23.-27. aprīlis (5 dienas), 2.-3. maijs un 7.-9. maijs.

Jānis Kuzins pastāstīja, ka 8. maijā vērsies Apmeklētāju pieņemšanas centrā, kur iesniedzis pieteikumu, taču tur paziņoja, ka Jūrmalas dome "nav saskaņojusi akciju", jo pieteikums iesniegts par vēlu. Kuzins uzsvēra, ka pieteikumu iesniedzis 21. aprīlī – ne vēlāk kā agrākajos gados.

Viņš norādīja, ka apņēmies apstrīdēt Jūrmalas domes lēmumu Administratīvajā tiesā.

Kuzins izteica pieņēmumu, ka atteikums saistīts ar priekšvēlēšanu cīņu Jūrmalā un to, ka pašreizējais pilsētas mērs viņu uzskata par konkurentu, informēja Baltnews.lv. Turklāt šādu lēmumu politiskais zemteksts tiek ar nodomu slēpts.

Акция Бессмертный полк в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
"Nemirstīgais pulks" soļo pa Eiropu un Ameriku

Jānis Kuzins norādīja, ka, viņaprāt, tiek meklēti formāli iegansti, lai atteikums neizskatītos politiski motivēts.

Viņš piebilda: ja pasākuma pieteikumu būtu iesnieguši, piemēram, svītrainu mākoņu vai lidojošā makaronu monstra piekritēji, viņiem, domājams, nāktu pretī, piezvanītu, dotu padomu vai ārkārtas gadījumā ieteiktu iesniegt steidzamu pieteikumu aktuālam notikumam veltīta pasākuma organizācijai (tiek iesniegts ne vēlāk kā 24 stundas pirms akcijas).

Iepriekš Kuzins pauda viedokli, ka viņa lapas bloķēšana Facebook ir saistīta ar akcijas "Nemirstīgais pulks" popularizāciju sociālajos tīklos. Viņš uzskata, ka sociālais tīkls seko publikācijām ar heštegu #БессмертныйПолк. Kuzina lapa tika bloķēta pēc sestdienas talkas brāļu kapos 9. maija priekšvakarā.

Ziņu lente
0