Raimonds Pauls negaida ielūgumu uz Dziesmu svētkiem

© Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasKomponists Raimonds Pauls
Komponists Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komponists Raimonds Pauls pastāstīja, ka vēl joprojām nav saņēmis ielūgumu uz Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Līdz Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem atlikuši divi mēneši, taču maestro Raimonds Pauls vēl joprojām nav saņēmis ielūgumu, vēsta Mixnews.lv, atsaucoties uz programmu TV3 Ziņas.

Sarunā ar žurnālistiem par dejas Manai Dzimtenei pirmizrādi, kam jānorisinās šī gada festivālā, Pauls pastāstījis, ka uz Dziesmu svētkiem viņš nav uzaicināts.

Zelta kāzas: viena no labākajām bērnu ansambļa Dzeguzīte dziesmām - Sputnik Latvija
"Zelta kāzas": viena no labākajām bērnu ansambļa "Dzeguzīte" dziesmām

Plānots, ka deju izpildīs vairāk nekā 200 labākie dejotāji no Latvijas, bet Raimonda Paula dziesmu ar Jāņa Petera vārdiem Mežaparka estrādē izpildīs koris diriģenta Māra Sirmā vadībā. Nacionālais Kultūras centrs informēja, ka ļoti vēlētos redzēt pašu maestro pie klavierēm dziesmas un dejas laikā.

Taču Pauls pastāstīja, ka nu jau pats nav pārliecināts, vai piekritīs uzstāties. Maestro paziņoja, ka vairākkārt spēlējis šajos svētkos un jūtas tajos ļoti nekomfortabli, jo ir spiests spēlēt sintezatorus un kāpt lejā kaut kādā pagrabā.

Tomēr komponists atzina: ja ielūgumu saņems, atteikt būs grūti režisora Māra Sirmā dēļ.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki šogad sāksies sestdien, 30. jūnijā un ilgs līdz 8. jūlijam.

Отреставрированные часы Laima - Sputnik Latvija
"Laimas" pulkstenis skaita dienas līdz Latvijas simtgadei Paula mūzikas pavadījumā
Uz svētkiem Rīgā sabraukt aptuveni 43 tūkstoši dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām un citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta Dziesmu un deju svētku tradīciju.

Septiņu dienu laikā mākslinieki piedalīsies vairāk nekā 65 koncertprogrammās — koru, deju un instrumentālajos priekšnesumos. Ar savu mākslu skatītājus iepriecinās pūtēju orķestri, kokles mākslinieki, vokālie ansambļi un folkloras grupas.

Organizatori paziņoja, ka diena pēc Dziesmu svētku noslēguma — 2018. gada 9. jūlijs būs oficiāla izejamā diena visā valstī.    

Ziņu lente
0