Gaidām jauno Saeimu: Vējonis neatmetīs iniciatīvu par nepilsoņu bērniem

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas prezidents Raimonds Vējonis
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka pēc Saeimas vēlēšanām iniciatīvai automātiski piešķirt pilsonību nepilsoņu bērniem var parādīties iespēja.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis plāno atkārtoti iesniegt Saeimas izskatīšanai iniciatīvu par automātisku pilsonības piešķiršanu nepielsoņu bērniem, taču jau pēc rudens Saeimas vēlēšanām. Par to viņš pastāstīja intervijā Latvijas Radio 4.

Kā skaidro Vējonis, pēc vēlēšanām varētu izmainīties Saeimas sastāvs, un tas nozīmē, ka iniciatīvai varētu rasties iespēja tikt apstiprinātai.

"Esmu pārliecināts, ka šādai iniciatīvai ir jābūt atbalstītai," uzsvēra prezidents.

Viņš ir pārliecināts, ka vienreiz ir jāuzliek šajā jautājumā punkts, lai vairs nepalielinātu nepilsoņu skaitu.

Рига - Sputnik Latvija
Kulturkampf: filma par krievu valodas aizliegumiem izraisījusi skandālu Latvijā

"Divdesmit septiņi neatkarības gadi. Kas, vai tad mēs sevi uzskatām par vāju valsti? Nē. Mēs esam stipri. Un mums ir jāpieņem šāds lēmums," paziņoja Vējonis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 2017. gada septembrī Saeima noraidīja prezidenta iniciatīvu par to, lai pārtrauktu piešķirt nepilsoņa statusu Latvijas jaundzimušajiem bērniem.

Turklāt pēc tam, kad jautājums tika rosināts, Nacionālā apvienība sāka veicināt vidējās izglītības pāreju uz latviešu valodu.

Latvijā dzīvo mazāk, nekā divi miljoni cilvēku, no tiem apmēram 230 tūkstoši ir nepilsoņi. Ik gadu nepilsoņa statusu iegūst vairāki desmiti nepilsoņu bērni.    

Ziņu lente
0