Lika rāpties un uzstādīt mastā karogu: Rīgā sodīti tūristi-pārkāpēji

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs ārzemju tūristi nocēla no mājas Rīgā karogu, taču policistiem sameloja, ka atraduši to ceļmalā; pēc skaidrošanās viņiem lika atgriezt karogu vietā un samaksāt sodu.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Trīs tūristi no Portugāles, Slovēnijas un Horvātijas, naktī uz 2. maiju nocēla no mājas Rīgā valsts karogu. Pārkāpēji piesaistīja Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku uzmanību, kuri pēc skaidrošanās lika ārzemniekiem atgriezt karogu vietā un izrakstīja viņiem sodu, tiek ziņots policijas lapā Facebook.

Naktī uz 2. maiju, ap plkst. 3:00, Rīgas centra Pašvaldības policijas pārvaldes darbinieki pamanīja trīs vīriešus, kuri nesa Latvijas karogu kopā ar karoga mastu. Policisti centās noskaidrot ārzemniekiem, kur viņi ņēma šo karogu, un tie pateica, ka pacēluši to uz trotuāra.

Brīvības piemineklis - Sputnik Latvija
Divi igauņi uzrāpās Brīvības piemineklī un saņēma sodu

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki sazinājās ar videonovērošanas centra kolēģiem, kuri pēc kameru ierakstiem konstatēja, ka karogu nocēlis viens no aizturētajiem.

Pēc video noskatīšanās pārkāpējs atzinies karoga zādzībā. Un kaut gan paši ārzemnieki apgalvoja, ka tādējādi nevēlējās izrādīt necieņu pret Latvija valsti, vienam no viņiem tika izrakstīts 150 eiro sods.

Tūristus tāpat nogādāja uz pārkāpuma vietu, kur viņiem nācies atgriezt karogu vietā.

Iepriekš Sputnik Latvija vairākkārt ziņojis par tūristu pastrādātajām Latvijas karoga zādzībām un zaimošanām, lielākoties pārkāpēji bijuši ārzemnieki, kuri izdzēruši lieku glāzi.

Tā, piemēram, janvārī divi zviedru tūristi Rīgā nocēla Latvija karogu, kurš tika izkārts uz mājas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, un devās ar to uz vietējo McDonald's. Uz notikuma vietu ieradušies Pašvaldības policijas darbinieki ar iestādes apsarga palīdzību aizturēja pārkāpējus un lika atgriezt karogu ar mastu vietā.

Videonovērošana Vecrīgā - Sputnik Latvija
Fotosesija bez biksēm Rīgas ielās norvēģim izmaksājusi 290 eiro

Viens no vislielāko sašutumu izraisījušajiem gadījumiem notika Rīgā 2007. gada 16. maijā, kad no rīta Rīgā policija aizturēja septiņus piedzērušos ārzemniekus. Pie Sāpju Dievmātes baznīcas viņi ar kājām mīdīja Latvijas valsts karogu. Portugāles pilsoņi Paulu Aleksandrs Brass Franku un Žoans Rikardu Markess Konde de Silva un Spānijas pilsoņi Migels Anhels Lopes Beltrans un Edens Kastors Galvans Suarešs tika arestēti Pārdaugavā, netālu no Vanšu tilta. Viņiem policija atrada arī citus bojātus Latvijas valsts karogus, savukārt daļu no tiem galvaspilsētas viesi paspēja nomest no tilta Daugavā.

2007. gada novembrī Rīgas Apgabaltiesa sakarā ar apsūdzību par ņirgāšanos par Latvijas valsts karogu piesprieda vandāļiem pusgadu cietumsoda nosacīti ar sešu mēnešu pārbaudes termiņu un sodu 2400 latu katram.    

Ziņu lente
0