Pārāk daudz brīvdienu: Latvijai piedāvā pastrādāt

© Sputnik / Sergey MelkonovPludmale
Pludmale - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis piedāvā Latvijas iedzīvotājiem mazāk atpūsties un vairāk strādāt, jo valsts pārāk nabadzīgi dzīvo.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Latvijas ir pārāk tāla no ES vidējā dzīves līmeņa, un valsts nav pelnījusi esošo pārāk lielo brīvdienu skaitu, paziņoja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis Kaspars Rumba LTV ēterā.

Šobrīd Saeima apspriež, kādēļ gan "neiemainīt" 1. maija brīvdienu pret 11. novembra darba dienu. Tādā gadījumā 1. maijā Latvijas iedzīvotāji ietu uz darbu, savukārt 11. novembrī — nē. Tāpat piedāvājumu izvirzīja Saeimas deputāti Artuss Kaimiņš un Ilmārs Latkovskis. Tāpat Latkovskis piedāvā izdarīt arī ar 4. maiju, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu — pēc viņa domām, par svētku dienu derētu izveidot 21. augustu un nosaukt to par Latvijas Atjaunošanas dienu.

Latvijas un ES karogi - Sputnik Latvija
Mamikins: Latvijai paliks karogs un himna, pārējo lems Brisele

Iespējamo 11. novembra brīvdienu Rumba komentē šādi: "Vai svecīte [11.novembrī] ir jānoliek arī tiem pensionāriem, kam ir 200 eiro liela pensija? Varbūt tomēr ir jāstrādā!"

Rumba aicina vairāk strādāt, nevis atpūsties tik daudz kā tagad. Viņš uzsvēra, ka savulaik, kad vairums Latvijas iedzīvotāju dzīvoja laukus, nebija brīvdienu, cilvēki visu laiku strādāja. Arī kaujās par Rīgu, kuru godā atzīmē Lāčplēša dienu, nebija brīvdienu, uzsvēra viņš.

Deputātu viedokļi dalās: daži parlamentārieši atzina, ka varētu iztikt bez papildus brīvdienām. Taču, deputāts Kārlis Seržants atgādināja Rumbai, ka šim jautājumam ir arī otra puse: nereti darba devēji no sākuma iegādājas sev jaunu mašīnu un tikai pēc tam domā par darbiniekiem. Savukārt Rumba atbildēja, ka šādās kategorijās viņš diskutēt negrasās.    

Ziņu lente
0