Latvijā pasūdzējās par nepietiekamu uzticēšanos no Krievijas puses

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения
Военные учения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija tā arī nesaņēma Krievijas paskaidrojumus, kādēļ ieplānotā raķešu palaišana uz robežas nenotika.

RĪGA, 2. maijs – Sputnik. Latvijai praktiski nav iespēju kaut kādā veidā ietekmēt Krievijas plānus sarīkot raķešu palaišanu Baltijas valsts ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, tā var rezervēt gaisa telpu neierobežotu reižu skaitu, paziņoja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, raksta Neatkarīga.

Krievijas militārpersonas divreiz informēja Latviju par nolūkiem sarīkot raķešu palaišanu Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā un rezervēja šiem nolūkiem gaisa telpu no 4. līdz 6. aprīlim un no 17. līdz 19. aprīlim. Taču abas reizes Latvijas militārpersonas nepiefiksēja raķešu palaišanas.

Pēc Garisona sacītā, gaisa telpas rezervēšana raķešu palaišanas sarīkošanai Latvijas robežas tuvumā, kā arī informācijas nesniegšana pēc oficiāla Latvijas Aizsardzības ministrijas pieprasījuma liecina par "krievu nevēlēšanos būvēt uzticīgas attiecības".

"Mēs neko īpaši nevaram izdarīt. Protams, var parunāt par šo situāciju ar starptautiskām organizācijām, kā arī mēs varam turpināt sekot līdzi. Mēs jau esam apsprieduši šo jautājumu ar NATO partneriem," — atzīmēja Garisons.

Viņš piebilda, ka jaunu Krievijas karavīru mācību gadījumā, kuras paredz raķešu palaišanu, Latvijas armijai nāksies sarīkot novērošanu ārzemēs, iztērējot tam budžeta līdzekļus.

Žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko sarunā radio Sputnik ēterā komentēja Krievijas mācības Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Viņš pastāstīja, ka Rīga nevar izvirzīt pretenzijas Krievijas AM, viss notiek starptautisko līgumu ietvaros.

"Latvijai ir jāzina sava vieta no tā viedokļa, ka mēģinājumus diktēt Krievijai kaut ko starptautiskajām normām neatbilstošu nav iespējams uzskatīt par pilntiesīgu kritiku. Lai sūdzas Sportloto, Seksuālo reformu līgā, NATO, reakcija būs analoģiska – tā pamatā nav starptautiskās tiesības," — uzsvēra Korotčenko.

Ziņu lente
0