Latvijas "ātrie" ir spiesti pieņemt darbā cilvēkus bez diplomiem

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина неотложной помощи в Латвии
Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam Latvijā nav no kā izvēlēties: nākas noalgot pat studentus.

RĪGA, 1. maijs – Sputnik. Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam trūkst kadru, tādēļ nākas noalgot pat studentus, paziņoja NMPD vadītāja Liene Cipule nra.lv intervijā.

Cipule atzīmēja, lai nokomplektētu visas brigādes, un darbiniekiem nenāktos strādāt virsstundas, vajadzētu pieņemt darbā vēl daudz speciālistu. Taču, pēc viņas domām, ja izdosies veikt ieplānoto reorganizāciju, varētu izrādīties, ka vakanto vietu nemaz nav tik daudz.

"Šie pasākumi varētu dot nozīmīgu pienesumu, un dienests varētu iztikt ar pieejamajiem resursiem. Vajadzīga arī iespēja radīt konkurenci, lai NMPD varētu izvēlēties labākos kandidātus darbam," — atzīmēja viņa.

Новые машины неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Neatliekamā palīdzība Latvijā paaugstinās nepamatoto izsaukumu maksu par 40%

Direktore ar nožēlu atzīmēja, ka šobrīd viņi nevar atļauties izvēlēties labākos. "Mums ir gan vakances, gan pietiekami daudz nesertificētu darbinieku, kas vēl ir studenti. Līdz ideālajam stāvoklim vēl ir tālu, bet efektivitātes pasākumus sāksim jau šogad. Pirmās atziņas par to varētu būt rudenī," — paziņoja Cipule.

Iepriekš Cipule paziņoja, ka šobrīd lielākā "ātro" problēma ir nepamatoti izsaukumi, kuri noslogo brigādes un apgrūtina palīdzības sniegšanu tiem, kam tā patiešām ir nepieciešama.

Cipule paskaidroja, ka neatliekamajai palīdzībai ir jāzvana tikai veselībai kritiskās situācijās vai kad pastāv dzīvības draudi, pie tādām situācijām attiecina insultu, plašas traumas, astmas lēkmi, diabētisko komu un citas kaites.

Nepamatotu izsaukumu samazināšanas mērķos NMPD grasās paaugstināt maksu – no 40 līdz 56 eiro.

Ziņu lente
0