Autopsija parādīja: Līga Skromane tika nogalināta

CC BY 2.0 / Purblind / Eroded elephantСкальный храм в Эллоре в Индии
Скальный храм в Эллоре в Индии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Indijā bojāgājusī latviete Līga Skromane tika nogalināta: autopsijas rezultāti norāda uz to, ka jauniete mirusi no žņaugšanai raksturīgām traumām.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Saskaņā ar autopsijas (līķa sekcija) rezultātiem, Indijas Keralas štatā atrastā mirusī latviete Līga Skromane tika nogalināta cīņas laikā ar vienu vai vairākiem ļaunprāšiem, vēsta portāls Onmanorama.

Jaunietes skeleta raksturīgi bojājumi norāda uz to, ka Skromane tika žņaugta. Iespējams, tieši ar žņaugšanu saistītās traumas varēja kļūt par meitenes nāves iemeslu. Uz Skromanes līķa tāpat tika fiksēti deviņi ievainojumi. Turklāt tiek ziņots, ka ar latvietes slepkavību varētu būt saistīti trīs ļaunprāši.

Храм Лотоса (Нью-Дели, Индия, архитектор Фариборз Сахба) - Sputnik Latvija
Bojāgājušās latvietes māsa apsūdz Indijas policiju bezdarbībā

Policisti jau apcietinājuši septiņus aizdomās turamos par latvietes slepkavību. Tiesībsargi gaida ķīmisko analīzi, kura palīdzēs ieviest galīgo skaidrību šajā lietā.

Īrijā dzīvojusī latviete Līga Skromane ieradās Indijā februārī, lai kopā ar māsu ārstētos ājurvēdas centrā. 14. martā Līga nolīga rikšu, lai aizbrauktu līdz pludmalei, un viņu vairs neviens nav redzējis. Līdzi viņai bija ap tūkstotis rūpiju (12,5 eiro), taču nebija pases, tādēļ valsti viņa nevarēja pamest.

Līgas meklējumi ilga vairāk nekā mēnesi, līdz viņas sakropļoto līķi upes krastā Keralas štatā atrada vietējie zvejnieki.

Eksperti, kuri veica Līgas Skromanes līķa sekciju, no sākuma neatrada vardarbības pazīmes un izteica viedokli, ka viņa varēja nejauši vai apzināti saindēties ar indīgo pong-pong koku augļiem, kuri aug visapkārt tai vietai, kur tika atrasts Līgas līķis.

Vēlāk parādījās versija par to, ka meiteni tomēr nožņaudza. Izmeklēšanas ietvaros policija sāka veikt vietējo narkotiku tirgotāju un kāršu spēlētāju pārbaudes.

Turklāt vietējo iedzīvotāju aptaujāšanas laikā divas sievietes pastāstīja, ka viņas redzējušas, ka Līga viena pati devās uz vietu, kur vēlāk tika atrasts viņas līķis, taču policijā atzīmēja, ka neuzticas viņām līdz galam.

Tikmēr Līgas radinieki apsūdzējuši Indijas policistus nekompetencē, paziņojot par to, ka, ja jaunieti sāktu meklēt uzreiz, būtu iespējams izvairīties no šīs traģēdijas.

Lietā par Latvijas pilsones noslepkavošanu iejaucies pat Indijas politiķis Ramešs Čennitala, kurš arī apsūdzēja policiju bezdarbībā, nekompetencē un angļu valodas nezināšanā.

Ziņu lente
0