Ierobežot piekļuvi eirofondiem: Eiroparlaments izskatīs petīciju pret nacismu

© Foto : BaltNews.lvШествие легионеров Ваффен СС и их сторонников в Риге
Шествие легионеров Ваффен СС и их сторонников в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlaments izskatīs petīciju ar ierosinājumu piemērot ekonomiskas sankcijas pret personām un valstīm, kuras atbalsta SS leģionāru maršu ideju.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Latvijas apvienības "Pret nacismu" līderis Jānis Kuzins iesniedza Eiroparlamentā petīciju, kurā aicina Eiropas Savienību piemērot ekonomiskas sankcijas pret iedzīvotājiem, politiķiem un ES ierēdņiem, kā arī politisko partiju sponsoriem, kuri organizē un finansē nacistu veterānu pasākumus vai demonstrācijas, kā arī piedalās tajās, vēsta Baltnews.lv.

Leģionāru dienas pasākumi Rīgā 2017. gada 16. martā - Sputnik Latvija
Cīņa par Waffen SS naudu: kādēļ antifašisti zaudēja nacistiem Latvijā

Turklāt Kuzins pieprasa, lai šī sankcijas tiktu piemērotas pret organizācijām un pat valstīm, kuras netiešā veidā pauž fašisma idejas.

Sabiedriskais darbinieks piedāvā izveidot grupu no dažādu valstu pārstāvjiem, kurām būs jāatklāj fašisma ideoloģijai atbilstošas mūsdienu idejas un simboli.

Kuzins paskaidroja, ka ar ekonomiskām sankcijām pret fiziskajām personām un firmām viņš domā kontu bloķēšanu ES teritorijā un komercdarbības veikšanas ierobežošanu.

Tāpat viņš atzīmēja, ka nacisma idejas atbalstošās valstis ir jāietekmē ar viņu piekļuves ierobežošanu eirofondiem. Kuzins uzsvēra, ka faktiski petīcija paredz "antinacistiska Magņitska saraksta" izveidošanu.

Nosaukums un saturs

Par principu, saskaņā ar kuru būs jāstrādā "antinacistiskajam Magņitska sarakstam", Kuzins piedāvā izmantot Eiropas Futbola asociācijas UEFA pieeju, kad ierobežojumi izplatās ne vien uz nacistisko simboliku un saukļiem, bet arī uz simboliku un saukļiem, kuri ir tādi pēc sava satura.

Rīgā startēja leģionāru maršs - Sputnik Latvija
Jāierobežo tranzīts: Krievijas Valsts Domē piedāvā atbildēt uz SS maršu Rīgā

Kā nosaukuma un satura atšķirības piemēru Kuzins minēja Latvijas Waffen SS leģionu, kuru vienkārši sauc par Latvijas leģionu un Ukrainas SS divīziju "Galīcija", kuru sauc par divīziju "Galīcija", bez tās SS karaspēku piederības pieminēšanas.

Eiroparlamenta Petīciju komitejai ir jāuzsāk apvienības "Pret nacismu" petīcijas izskatīšana 16. maijā, plkst. 16:30.

Iepriekš Kuzins paziņoja, ka, ja Eiropa kaut kādu politisku motīvu dēļ aizvērs acis uz to, ka fašisms ceļ galvu augšā, tas var slikti beigties pašai Eiropai.

Ziņu lente
0