Lielās talkas rezultāti Latvijā: mežā atrod cilvēka līķi

© Sputnik / Maxim Bogodvid / Pāriet pie mediju bankasСубботник
Субботник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielās talkas laikā Ogres pilsētā, mežā tika atrasts cilvēka līķis: iespējams, līķis nogulējis tur dažus mēnešus.

RĪGA, 30. aprīlis – Sputnik. Sestdien, 28. aprīlī, visā Latvijā norisinājās akcija "Lielā talka" – Vislatvijas Lielā pavasara tīrīšana.

Jau desmito reizi visi gribētāji izgāja Latvijas pilsētu ielās un ķērās pie vispārējas valsts tīrīšanas. Šogad tīrīšana oficiāli notika 700 teritorijās. Kopā ar Latvijas iedzīvotājiem teritoriju tīrīja Latvijas prezidents – Lielās talkas patrons Raimonds Vējonis un premjerministrs Māris Kučinskis, kā arī citi augstākie ierēdņi.

Большой субботник в Лигатне - Sputnik Latvija
Lielā talka: NATO karavīri Līgatnē

Taču Ogres pilsētā darba svētkus sabojāja nepatīkama ziņa. Plkst. 11:30, mežā masīvā, netālu no ceļa Brīvības ielā, brīvprātīgie atrada cilvēka mirstīgās atliekas, vēsta Mixnews.lv.

Valsts policijā tika apstiprināts, ka mežā tika atrasts cilvēka līķis sadalīšanās stadijā. Saskaņā ar neoficiālu informāciju cilvēks varēja nomirt pirms dažiem mēnešiem.

Uz notikuma vietu, kur tika atrasts līķis, uzbrauca policija, un talka nekavējoties tika pārtraukta. Mirstīgo atlieku identificēšanai jau ir nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze. Sīkāka informācija pagaidām netiek atklāta.

Talku rīkošanas vēsturē Ogrē atrastais līķis nav pirmais atradums, kurš spētu izraisīt brīvprātīgo šausmas.

Galvenā "Lielo talku" organizatore un vadītāja Vita Jaunzeme iepriekš stāstīja, ka 2012. gadā brīvprātīgie arī atraduši līķus, taču tās bijušas dzīvnieku mirstīgās atliekas, kuras bija iepakotas maisos.

Ziņu lente
0