Izveidota darba grupa Latvijas finansiālās reputācijas atjaunošanai

© Sputnik / Sergey MelkonovPremjerministrs Māris Kučinskis
Premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četru lielāko banku pārstāvji un finanšu sektora ierēdņi strādās ar mērķi atjaunot valsts banku sektora starptautisko reputāciju.

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. Premjerministrs Māris Kučinskis parakstījis rīkojumu par sadarbības grupas izveidi, lai veicinātu sadarbību finanšu sektora pārveides procesā, atjaunotu Latvijas finanšu sektora starptautisko reputāciju, kā arī novērtētu pārmaiņu procesa ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi, vēsta Ministru kabineta vietne.

Premjera vadītajā darba grupā strādās četru lielāko banku pārstāvji, kuri apkalpo aptuveni 90% Latvijas rezidentu: SEB Banka, Citadele Banka, Luminor Bank un Swedbank.

Eiro - Sputnik Latvija
Putniņš: "Netīrā" nauda neieradās no Mēness, to apstrādāja vairākās Eiropas valstīs

Grupā strādās arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, FM valsts sekretāra vietniece Līga lejiņa un Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

Grupas vadītājam ir tiesības uzaicināt piedalīties tās sēdēs Latvijas un starptautisko uzraudzības un kontroles iestāžu, kā arī citu starptautisku struktūru pārstāvjus.

"Ir svarīgi, lai būtu operatīva, nepastarpināta informācijas apmaiņa starp valdību, finanšu sektoru, uzņēmējiem, kā arī dažādām institūcijām, strādājot, lai veiktu pārmaiņas Latvijas finanšu sektorā un atjaunotu tā reputāciju," — uzsvēra Kučinskis.    

Ziņu lente
0