Sociālajos tīklos atrod Latvijas simtgades aleju: lombardi un ātri aizdevumi

© DAVID HOLTMcDonalds Rīgā
McDonalds Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas sabiedrību atkal atdzīvinājušas diskusijas par dzimtās valsts kritizēšanas pieļaujamību: sociālo tīklu lietotāji kritizē urāpatriotus.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Pirmsākuma neapmierinātības vētru sacēla nesenais Latvijas Televīzijas sižets par Treiju ģimeni no Baldones, kura nolēmusi pamest Latviju, jo zaudējusi ticību valstij un tam, ka kādreiz kļūs labāk.

Pēc sižeta naidīgās kritikas vilnis uzvēlās virsū ne vien daudzbērnu Treiju ģimenei, bet arī valsts telekanāla žurnālistiem, kuri uzdrīkstējās parādīt šādu sižetu. Daudzi tradicionāli apsūdzēja LTV par to, ka līdzīgi sižeti strādā par labu Kremlim.

Nolamātie LTV žurnālisti joprojām turpina filmēt sižetus, cenšoties izskaidrot savu pozīciju un agresīvās publikas noskaņojumus, savukārt sociālajos tīklos nerimstas strīdi par to, vai par nodevējiem var saukt tos, kuri brauc prom no Latvijas un kritizē valsti.

Twitter lietotājs ar segvārdu SilverRing piedāvāja paskatīties uz problēmu no cita leņķa, publicējot savā profilā fotogrāfiju ar neskaitāmiem lombardiem, iepirkšanas vietām, spēļu zālēm un naudas aizdevumu kantoriem Rīgas centrā.

​​"​Kamēr urrāpatrioti dusmīgi rūc, ka tie, kas teic, ka valsts nav gluži laba izdevusies, un tie ir nodevēji, un neko nesaprot, tad realitāte ir tāda, kāda tā ir. Izdevusies valsts. Šī rīta nelielā fotoekspedīcija Rīga, Merķeļa ielā. Kurā vēl valstī šāda aina nepilnos 150 — 200m?" jautā SilverRing.

​​"​Latvijas simtgades aleja jau izveidota, vēl tik jānomazgā logi," komentēja fotosetu Atis Skuja, papildinot publikāciju ar haštegu #lv100.

​​"​Vismaz tautiešus apzog latviešu lombardi!" atzīmēja kāds Igors.

​​"​​Plus vēl fantastiski liekas, ka Valsts policija padsmit gadus nav pamanījuši čigānu zagto lietu uzpircējus pie mc cafe ieejas:D," piebilda lietotājs ar segvārdu Kefīrs.

Taču arī šajā diskusijā atradās tie, kas uzskatīja kritiku nevietā.​

​​"​Emm, visos pūstošajos rietumos, jo īpaši anglosakšu sabrukušajās republikās? http://Visslikti.lv bazūnēm ir apbrīnojama spēja atrast jaunas vaidas, kur LV ir īpaši slikta, bet reizē arī apbrīnojama spēja neredzēt, ka arī citur nemaz nav leiputrija," uzrakstīja kāds Ģirts un pievienoja attēlu no ārzemēm ar analoģiskām iestādēm.    

Ziņu lente
0